Modificări în cadrul programelor desfășurate de AFM

in Legislatie, Transport 4 April 2020 122 Views

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că sesiunea de depunere a dosarelor în cadrul Programului Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ a fost prelungită până la 30 octombrie 2020.

Imagine de mohamed Hassan de la Pixabay

În cadrul programului au fost aprobate 19 dosare de finanțare depuse de municipiile Zalău, Piatra Neamț, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Oradea, Baia Mare, Focșani, Satu Mare, Reșița, Giurgiu, Călărași, Slatina, Timișoara, Alba Iulia, Suceava, Galați, Brașov și Deva pentru un număr total de 142 de stații cu 302 puncte de încărcare.

astfel, unităților administrativ – teritoriale – reședință de județ, care încă nu au reușit să depună un dosar de acceptare, că finanţarea se acordă în procent de până la 90% din cheltuielile eligibile, iar pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, AFM finanțează până la 190.000 lei.

Prin acest program autoritățile doresc să susțină creșterea utilizării vehiculelor cu emisii scăzute, aducând o contribuție majoră la reducerea emisiilor poluante din atmosferă, în conformitate cu obiectivele europene pentru protecția mediului, precum și cu țintele stabilite de Pactul ecologic european.

Comentarii

comentarii