Modificări propuse pentru reglementarea circulației bicicletelor și trotinetelor

in Legislatie 16 April 2021 93 Views

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre pentru modificarea unor articole din Codul Rutier. Acesta cuprinde dispoziții prin care se reglementează norme de conduită și interdicții pentru conducătorii de trotinete electrice similar conducătorilor de biciclete și se stabilesc condiții tehnice pentru trotinetele electrice similar celor prevăzute pentru biciclete.

Astfel, printre altele, articolul 99 se modifică și va avea următorul cuprins:

” Se interzice conducătorilor de biciclete să circule cu acestea cu o viteză mai mare de 30 km/h.”

De asemenea, la articolul 110 apare un nou alineat (4):

“Trotinetele electrice se conduc numai în aliniament pe drumurile publice. Schimbarea direcției de mers în cazul trotinetelor electrice se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea, cu respectarea regulilor privind circulația vehiculelor trase sau împinse cu mâna.”

În plus, trotinetiștilor și bicicliștilor li se interzice, printre altele, să circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete; să circule în paralel, cu excepția situațiilor când participă la competiții sportive organizate; să circule pe aleile din parcuri sau din grădini publice, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor.

Comentarii

comentarii