Moduri prietenoase cu mediul de a îngriji animalele de companie

in EcoLIFESTYLE 6 March 2019 101 Views

Fiecare alegere pe care o facem are un impact asupra mediului ├«nconjur─âtor, inclusiv modurile ├«n care alegem s─â ne ├«ngrijim animalele de companie. Iat─â c├óteva m─âsuri pe care le po╚Ťi lua pentru a asigura bun─âstarea animalului t─âu ├«ntr-un mod prietenos cu mediul.

├Än primul r├ónd, dac─â ├«╚Ťi dore╚Öti un animal de companie, cea mai bun─â alegere este s─â te ├«ndrep╚Ťi c─âtre centrele de adop╚Ťie. Adoptarea unui animal de companie ├«i salveaz─â via╚Ťa ╚Öi nu cost─â nimic.

Marea Britanie ╚Öi statul american California au interzis recent v├ónzarea de animale de companie prin intermediul pet-shop-urilor, pentru a descuraja “fermele” de c─â╚Ťelu╚Öi ╚Öi cresc─âtorii particulari de animale care ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea ├«n condi╚Ťii care nu respect─â bun─âstarea animalelor.

C├ónd vine vorba de alimenta╚Ťia animalului, ├«ncearc─â s─â alegi un brand bio, care con╚Ťine ingrediente organice ╚Öi nu are aditivi, arome sau conservan╚Ťi. O alt─â variant─â este s─â prepari tu hrana animalelor, av├ónd astfel control complet asupra ingredientelor. ├Änainte s─â faci schimb─âri ├«n dieta animalului de companie, consult─â-te cu un medic veterinar.

Dac─â alegi hran─â ambalat─â pentru animale, asigur─â-te c─â ambalajul este reciclabil. Cea mai bun─â variant─â este hrana la vrac, pe care o po╚Ťi cump─âra ├«ntr-o pung─â textil─â, sc─âp├ónd astfel de ambalajele din plastic.

Atunci c├ónd alegi o juc─ârie pentru animalul t─âu de companie, evit─â cele din plastic ╚Öi alege ├«n schimb unele f─âcute din materiale reciclabile ╚Öi fibre naturale. C├ónd cumperi ├«mbr─âc─âminte, culcu╚Öuri sau lese, po╚Ťi opta pentru branduri care utilizeaz─â materiale naturale sau plastic reciclat.

Alege un ╚Öampon natural pentru sp─âlarea animalului de companie. Asigur─â-te c─â nu are ingrediente toxice cum ar fi parabeni ÔÇô pe l├óng─â faptul c─â va fi mai benefic pentru s─ân─âtatea lui, vei evita poluarea mediului cu substan╚Ťele toxice.

Când vine vorba de igiena pisicilor, alege un nisip pentru pisici care
este biodegradabil ╚Öi nu con╚Ťine ingrediente toxice, cum ar fi siliciu. Dac─â animalele ├«╚Öi fac nevoile afar─â, alege o pung─â din materiale pe baz─â de plante.

O alt─â alegere potrivit─â pentru mediu ╚Öi pentru animalul t─âu este s─â ├«l sterilizezi. Pe l├óng─â faptul c─â vei evita na╚Öterea unor noi pui care ajung ├«n centre de adop╚Ťii ╚Öi consum─â resurse, animalul t─âu va fi mai ferit de diverse afec╚Ťiuni care apar atunci c├ónd animalul nu este sterilizat, dar nu se ├«mperecheaz─â.

Comentarii

comentarii