MOL extinde colectarea uleiului alimentar uzat în 60 de benzinării

in Companii, Sol 14 October 20142,177 Views

Consumul anual de ulei al popula╚Ťiei din Rom├ónia este estimat la circa 260.000 de tone

De la lansarea programului, ├«n luna august 2012 aproape 8.000 de litri de ulei alimentar uzat au fost preda╚Ťi de locuitori din diferite ora╚Öe din Rom├ónia├«n punctele de colectare amplasate ├«n benzin─âriile MOL, iar num─ârul benzin─âriilor participante la program va fi extins ├«n , ├«n luna octombrie, p├ón─â la 60.

La cererea clien╚Ťilor, am continuat s─â extindem num─ârul sta╚Ťiilor participante la programul de colectare a uleiului alimentar uzat, primul de acest fel lansat de un lan╚Ť de benzin─ârii din Rom├ónia. Credem c─â aceast─â cre╚Ötere a gradului de con╚Ötientizare a necesit─â╚Ťii colect─ârii selective a acestui de╚Öeu este cel mai important rezultat al programului, pe l├óng─â volumul important de ulei colectatÔÇŁ, a declarat Kinga Daradics, CEO ╚Öi Country Chairman al MOL Rom├ónia.

Programul de colectare a uleiului alimentar uzat de la popula╚Ťie a fost lansat de c─âtre MOL Rom├ónia ├«n luna august 2012, ini╚Ťial ├«n 30 de benzin─ârii ╚Öi a fost extins ├«n mai multe etape, dup─â ce clien╚Ťii ╚Öi-au manifestat interesul ├«n acest sens. ├Äncep├ónd cu luna octombrie, s-au al─âturat programului 10 noi sta╚Ťii, ├«n ora╚Öele Alba Iulia, Baia Mare, Gheorgheni (2), Ia╚Öi, Pite╚Öti, R├ómnicu V├ólcea (2), Sibiu ╚Öi T├órgovi╚Öte. Astfel, num─ârul total al benzin─âriilor participante la program a ajuns la 60.

MOL Rom├ónia ├«╚Öi pune la dispozi╚Ťie capacit─â╚Ťile logistice ╚Öi serviciile angaja╚Ťilor ├«n folosul comunit─â╚Ťii, f─âr─â ca acest proiect s─â genereze vreun c├ó╚Ötig material. Compania Biofilter Rom├ónia asigur─â recipien╚Ťii pentru colectare ╚Öi transportul p├ón─â la o facilitate logistic─â, unde uleiul uzat este depozitat ╚Öi purificat, iar ulterior va fi reciclat, ceea ce reduce poluarea mediuluiÔÇŁ, potrivit reprezentan╚Ťilor MOL Rom├ónia.

Colectarea uleiului alimentar uzat este reglementat─â doar ├«n cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al popula╚Ťiei din Rom├ónia este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat ├«n mod necontrolat poate polua masiv apele, ├«ntruc├ót o singur─â pic─âtur─â de ulei poate degrada p├«n─â la 1.000 de litri de ap─â. Acest de╚Öeu este deosebit de nociv pentru mediu, ├«ntruc├ót este o substan╚Ť─â greu degradabil─â.

Comentarii

comentarii