Moment critic pentru finantatorii proiectelor energetice

in Stiri 27 September 2007 89 Views

Tarile in curs de dezvoltare se afla intr-un moment cheie privind luarea deciziilor cu privire la nevoia de energie si la modul cum afecteaza aceasta schimbarile climatice, potrivit presedintelui Bancii Mondiale, Robert Zoellick.

Banca Mondiala si alte institutii multilaterale se afla “intr-un moment cu adevarat critic… cum sa rezolve problema statelor in curs de dezvoltare care au mare nevoie de investitori in domeniul energetic, fara sa afecteze masurile luate impotriva incalzirii globale?”, se intreaba Zoellick.

“Banca ar putea furniza ajutoare financiare, in incercarea de a face actiunile de dezvoltare mult mai prietenoase cu mediul. O data cu finantarea unor proiecte viabile, sunt foarte importante si initiativele comercializarii emisiilor de dioxid de carbon sau investitiile in noile tehnologii care protejeaza mediul”, a spus Zoellick.

In acelasi timp, presedintele Bancii Mondiale crede ca oriunde fugi, dai de nevoia de energie, iar in ceea ce priveste cresterea continua a cererilor pentru energie in contextul dezoltarii economice, acesta a mentionat ca proiectele centralelor energetice pe baza de carbune din China sunt de neconceput.

Comentarii

comentarii