Primul Muzeu al Schimb─ârilor Climatice din America, deschis la New York

in EcoLIFESTYLE, Poluare 19 March 2018 60 Views

├Än New York exist─â un Muzeu al Schimb─ârilor Climatice care ├«╚Öi propune ca prin ╚Ötiin╚Ťe, art─â ╚Öi design s─â aduc─â ├«n aten╚Ťia public─â efectele pe care le au schimb─ârile climatice ╚Öi s─â faciliteze g─âsirea unor solu╚Ťii.

Primul Muzeu al Schimb─ârilor Climatice din America, deschis la New York

Miranda Massie, 51 de ani, a fost una dintre persoanele afectate de Uraganul Sandy, care a lovit New York-ul ├«n 2012. Locuind ├«n Manhattan, femeia nu a suferit dec├ót de urm─ârile unei pene de curent, ├«ns─â atunci a avut o revela╚Ťie. Crescut─â de un tat─â care a ├«n╚Ťeles de timpuriu importan╚Ťa recicl─ârii, ea ╚Öi-a dat seama c─â e nevoie ca oamenii s─â ├«n╚Ťeleag─â efectele ├«nc─âlzirii globale. A renun╚Ťat la jobul s─âu de avocat ╚Öi a ├«nfiin╚Ťat primul muzeu din America destinat ├«nc─âlzirii globale. Printre membri echipei ╚Öi colaboratori se num─âr─â ecologi╚Öti, academicieni, arhitec╚Ťi, exper╚Ťi ├«n rela╚Ťii publice ╚Öi mini╚Ötri.

Green Report Shop Transport ECO

Muzeul Schimb─ârilor Climatice, de la New York, are motto-ul ÔÇ×Un public informat, ├«ncrez─âtor ╚Öi motivat va accelera ac╚Ťiunile ├«mpotriva schimb─ârilor climaticeÔÇŁ. Misiunea lui este ca prin ╚Ötiin╚Ťe, art─â ╚Öi design s─â inspire dialogul ╚Öi inova╚Ťia ce au ca tem─â principal─â provoc─ârile schimb─ârilor climatice ╚Öi c─âutarea unor solu╚Ťii.

Priorit─â╚Ťile muzeului sunt s─â ├«ncurajeze implicarea diverselor comunit─â╚Ťi, s─â se concentreze pe solu╚Ťii ╚Öi s─â aduc─â la un loc lideri din mai multe domenii.

Primul Muzeu al Schimb─ârilor Climatice din America, deschis la New York

Prima expozi╚Ťie de la Muzeul Schimb─ârilor Climatice s-a numit ÔÇ×In Human TimeÔÇŁ ╚Öi a avut loc ├«ntre decembrie 2017 ╚Öi februarie 2018. Prima parte a presupus expunerea unei copii a unei lucr─âri semnate de artista Zaria Forman care ├«nf─â╚Ťi╚Öeaz─â un iceberg care este ├«n proces de topire, pictat cu m├óinile, iar a doua, semnat─â de Peggy Weil, a presupus proiectarea unui film de 4,5 ore ├«n care se arat─â stratul de ghea╚Ť─â din Groenlanda, de la -1 metru p├ón─â la -3051 de metri, pe parcursul a 110.000 ani, pentru a ar─âta efectele omenirii.

De╚Öi nu au g─âsit ├«nc─â un sediu stabil pentru ideea lor, Miranda Massie ╚Öi echipa sa cred ├«n importan╚Ťa muzeului pentru c─â aduce oamenii ├«mpreun─â, atinge un public neimplicat ├«nc─â ├«n chestiunile de mediu, arat─â prioritate social─â ╚Öi ajut─â la clarificarea subiectelor, prin ├«nv─â╚Ťarea emo╚Ťional─â.

[vimeo 191870008 w=640 h=360]

Câteva teme ce vor fi abordate în cadrul Muzeului Schimbărilor Climatice:

  • De unde ├«╚Öi iau energia uraganele, cum se formeaz─â ╚Öi care sunt impacturile sociale ╚Öi economice.
  • De unde apar dezinform─ârile climatice ╚Öi ce ne ├«mpiedic─â s─â lu─âm m─âsuri fa╚Ť─â de schimb─ârile climatice.
  • Compune singur muzic─â pornind de la datele despre clim─â furnizate de oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â de la NASA.
  • Afl─â despre organiza╚Ťii care fac eforturi ca sporturile de iarn─â s─â aib─â un impact c├ót mai mic asupra climatului.
  • Exploreaz─â grani╚Ťele inova╚Ťiei ├«n energie verde. Construie╚Öte o mic─â turbin─â ╚Öi monitorizeaz─â producerea de energie.
  • Folose╚Öte imagini din satelit pentru a vizualiza diferen╚Ťele de temperatur─â ├«ntre comunit─â╚Ťile cu venituri mici ╚Öi caut─â strategii pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Comentarii

comentarii