Un artist le cântă muzică la pian elefanților dintr-un sanctuar din Thailanda

in Biodiversitate 28 December 2018 58 Views

20 de elefanți retrași din industria turismului din Thailanda se bucură de acordurile la pian ale unui artist din Marea Britanie. Terapia prin muzică are rolul de a ajuta animalele să se refacă psihic, spune proprietarul sanctuarului.

Un artist britanic le cântă muzică la pian elefanților dintr-un sanctuar din Thailanda

De opt ani, Elephants World din provincia thailandeză Kanchanaburi îngrijește elefanții vârstnici, suprasolicitaţi şi uneori cu handicap. 80% din cei aproximativ 3.000 de elefanţi prezenţi în locaţiile turistice din această țară, dar și din Cambodgia, India, Laos, Nepal şi Sri Lanka, trăiesc în condiţii precare, au parte de o hrană proastă şi sunt suprasolicitaţi, potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor World Animal Protection.

Animalele de la Elephants World primesc mâncare bună şi îngrijire medicală, însă au parte şi de un bonus muzical, pe care par să-l aprecieze. De câteva ori pe săptămână, pianistul britanic Paul Barton face terapie prin muzică cu cele 20 de animale care se află în prezent la sanctuar.
animax.ro

„Poate că unii dintre aceşti elefanţi orbi se vor simţi bine dacă vor auzi uneori bucăţi de muzică clasică liniştitoare”, a declarat Barton, care a studiat la Royal Academy of Arts din Londra.

Proprietarul sanctuarului, Samart Prasithpol, este la rândul său de părere că muzica pare să le ofere elefanţilor un confort deosebit.

„Lucrăm aici pentru a reabilita fizic elefanţii, însă recurgerea la muzică ajută la refacerea lor psihică”, este de părere el, potrivit Reuters. „Când Paul a început să cânte la pian pentru elefanți am simțit că ei înțeleg muzica, pentru că muzica este un limbaj universal”.

Un alt video care a strâns peste două milioane de vizualizări arată cum un elefant adoarme în timp ce îi este cântat un cântec de leagăn. Imaginile sunt surprinse tot în Thailanda, într-un alt centru de salvare și reabilitare pentru elefanți, câini și pisici. La Elephant Nature Park, voluntarii pot vizita animalele, dar le și pot ajuta.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii