Nanotehnologie pentru aparatura electrocasnica

in Stiri 23 April 2012 304 Views

Whirlpool Corporation, cel mai mare producator de electrocasnice din lume, a castigat premiul iF Gold Design la categoria design de produs, pentru plitele de bucatarie iXelium Supreme Design.

Premiul a fost atribuit la Munchen in cadrul ceremoniei iF Product Design, fiind pentru prima data cand un producator de electrocasnice obtine o asemenea distinctie.

Plita ecologica iXelium de la Whirlpool a cucerit marele premiu pentru cel mai bun raport tehnologie – design.

Materialul folosit in premiera, denumit iXelium, este creat cu ajutorul nanotehnologiei.

Whirlpool a anuntat saptamana trecuta, in cadrul salonului EuroCucina 2012 de la Milano, extinderea gamei iXelium, care include plite, cuptoare, hote, cuptoare cu microunde si frigidere. Aceste obiecte electrocasnice sunt acum disponibile si pe piata din Romania.

iXelium – material creat cu ajutorul nanotehnologiei

Plitele iXelium Supreme Design au castigat iF Gold Design datorita modului original de a combina design-ul sofisticat cu tehnologia. Arzatoarele cu design unic si elegant au fost complet integrate in suprafata neteda a plitei.

Pe de alta parte, aceasta plita este primul si singurul produs din piata dotat cu arzatoare si gratare realizate complet din iXelium – material creat cu ajutorul nanotehnologiei. Noul material rezista la ingalbenire, zgariere, amprentare sau deteriorare la temperaturi inalte, precum si la actiunea produselor de curatat. Inovatia iXelium permite ca plitele sa fie mereu stralucitoare, pastrandu-si nemodificate calitatea si aspectul chiar si la temperaturi inalte, fara a deveni opace si fara a se ingalbeni.

„iXelium este practic cea mai recenta tendinta in materie de bucatarii, care combina designul rafinat cu performantele excelente de functionare, usurinta in utilizare si rezistenta in timp. Aceste caracteristici reprezinta tot ce isi poate dori un consumator modern de la un produs electrocasnic”, explica Alessandro Finetto, Senior Director Global Consumer Design pentru Whirlpool EMEA.

Emisii de carbon reduse la jumatate, economie de gaz de 15 la suta

iXelium este de asemenea un produs ecologic: tehnologia utilizata in cadrul celor cinci arzatoare cu flacara verticala ofera eficienta energetica maxima, putand duce la economii de 20 la suta in cadrul procesului de fierbere si un consum de gaz cu 15 la suta mai mic in timpul prepararii alimentelor (15.000 de litri de gaz pe an).

Suprafetele din iXelium necesita pentru curatare doar apa si detergenti neagresivi, pentru un impact cat mai redus asupra mediului inconjurator. Whirlpool garanteaza ca plita iXelium reduce cu 50 la suta emisiile de dioxid de carbon, comparativ cu alte produse traditionale pe gaz.

“Premiul iF Gold Design a venit ca o recunoastere suplimentara pentru cercetarea continua pe care Whirlpool o realizeaza in domeniul design-ului. Investitiile realizate in cercetare si dezvoltare, capacitatea de a anticipa nevoile de consum si noile tendinte, toate au contribuit la crearea de produse inovatoare, cum ar fi electrocasnicele ce au la baza iXelium”, a declarat Mioara Bolozan, marketing manager Whirlpool Romania.

Premiile iF Gold Design se acorda pentru design de produs, designul comunicarii, design de ambalaj si design de material. Whirlpool a fost in 2012 singurul producator de electrocasnice care a primit aceasta distinctie.

Premiile iF Design 2012 s-au atribuit pe 16 categorii: transporturi, timp liber, audio-video, telecomunicatii, computere, birou si afaceri, iluminat, mobilier, electrocasnice, camere de baie si wellness, cladiri, design public si interior, medicina si sanatate, industrie, vehicule speciale, studii avansate.

La alte categorii, printre produsele castigatoare ale premiilor de aur s-au numarat automobilul Volkswagen up!, bicicleta Koga SuperMetro, televizoarele Sony Bravia NX 720, telefonul mobil Sony Ericsson Xperia™ active, laptopurile MacBook Air, robinetul electronic Focus, sistemul de ferestre glisante Schuco, scaunul stomatologic Soaric, tractorul Fendt 700 Vario si covorul vegetal Favo Verde.

La randul sau, Eurocucina, desfasurat anul acesta in perioada 17-22 aprilie, este cel mai mare targ din Europa dedicat produselor pentru bucatarie, ce atrage la fiecare editie peste 350.000 de vizitatori.

La inceputul acestui an, plitele iXelium Supreme Design au primit si distinctia iF Product Design Award 2012, pentru calitatea designului, gradul de inovatie, functionalitate si ergonomie.

Whirlpool Romania este o subsidiara a Whirlpool Corporation. Cu o cifra de afaceri anuala de peste 18,7 miliarde de dolari in 2011, 68.000 de angajati si 67 de centre de productie si cercetare, Whirlpool Corporation este lider mondial in fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni. Compania comercializeaza marcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht, precum si alte branduri.

Mihai Diac

Citeste si:

Whirlpool, lider de popularitate la electrocasnice

Whirlpool lanseaza in Romania cea mai silentioasa masina de spalat rufe

Henkel pregateste campioni mondiali

 

Comentarii

comentarii