Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Nava cu combustibil eșuată în Mauritius s-a rupt în două

Nava MV Wakashio, care pierduse deja cel puțin o mie de tone de petrol în apele turcoaz ale Oceanului Indian, după ce a eșuat într-un recif de corali din statul Mauritius, s-a rupt în două. Pe vas s-ar mai fi aflat între 90 și 166 de tone de combustibil când s-a produs ruptura.

Foto: captură video Euronews

Statul insular Mauritius, din Oceanul Indian, a declarat urgență de mediu acum o săptămână, după ce o parte din cele 4.000 de tone de combustibil de pe nava MV Wakashio a început să se scurgă în apă.

Vasul a eșuat pe 25 iulie într-un recif de corali, iar în prezent se desfășoară o anchetă pentru a stabili de ce autoritățile din acest stat nu au intervenit mai devreme pentru a goli petrolierul de combustibilul pe care îl transporta.

Mii de locuitori au intervenit pentru a limita răspândirea combustibilului și au confecționat bariere plutitoare din suluri de material textil umplute cu paie, frunze, păr și sticle goale. Țara cu aproximativ 1,3 milioane de locuitori se bazează în principal pe turism și era deja afectată din cauza restricțiilor de călătorie din cauza pandemiei de Covid19.

https://www.instagram.com/p/CD6qQJSJLYw/

Nu este clar ce cantitate de combustibil mai era pe vas în momentul în care acesta s-a rupt în două. Potrivit BBC, 90 de tone. Însă conform informațiilor obținute de France24, 166 de tone de combustibil mai erau pe vas, iar autoritățile se străduiau să le extragă în momentul în care s-a produs ruptura. CNN completează că, din cele 1.300 de tone scurse în apele turcoaz, aproape 460 de tone au fost recuperate manual din apă și de pe plaje.

Experții în mediu se declară îngrijorați de impactul pe care acest eveniment îl va avea asupra ecosistemului din zonă. Happy Khamule, de la Greenpeace Africa, a atras atenția că mii de specii de animale „sunt în risc de a se îneca în poluarea mării, cu consecințe directe asupra economiei, securității alimentare și sănătății celor din Mauritius”.

Cei care vor să ajute pot să doneze către ONG-ul Eco-Sud, din Mauritius, care desfășoară acțiuni de curățare, dar și proiecte de conservare pe termen lung și cercetare despre impactul pe care îl va avea petrolul asupra mediului. De asemenea, puteți dona către Mauritian Wildlife Foundation și Greenpeace Africa. Există și o petiție care cere Națiunilor Unite să intervină în eforturile de curățare a combustibilului.

spot_img

Ultimele știri