70 la suta dintre romani prefera aparatele eco-friendly

in Deseuri 6 October 2011 216 Views

Pentru 70 la suta dintre romani, caracterul eco-friendly al aparatelor electrice reprezinta un criteriu important in momentul achizitiei, releva un studiu efectuat la comanda firmei Electrolux.

Pentru a raspunde cererii clientilor, Electrolux a lansat campania “Banca de energie”, care vizeaza scoaterea din uz a echipamentelor ineficiente energetic. 

Campania „Banca de energie” se deruleaza la nivel national, in parteneriat cu principalii retaileri de electronice si electrocasnice.

Clientii magazinelor pot preda un echipament uzat, care va fi colectat gratuit si valorificat de RoRec.

In acest mod se urmareste recuperarea electrocasnicelor vechi de mari dimensiuni, precum: frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lazi frigorifice, masini de spalat rufe si masini de spalat vase.

Clientii pot cumpara ulterior un echipament eficient energetic. De exemplu, masinile de spalat rufe de ultima generatie realizeaza o economie totala de electricitate si de apa de pana la 40 la suta, comparativ cu modelele mai vechi de cinci ani. In plus, echipamentele noi spala mai bine si produc mai putin zgomot.

Masinile de spalat rufe din gama Green de la Electrolux permit reglarea automata a cantitatii necesare de apa. Astfel, consumul de apa este de numai 37 de litri pentru un ciclu de spalare, fata de 60 de litri la modelele vechi.

Frigiderele A++ din gama Green de la Electrolux au un consum de electricitate de numai 213 kWh/an, spre deosebire de aparatele frigorifice vechi de 10 ani, care consumau 420 kWh/an. In plus, toate frigiderele din noua gama folosesc agenti de racire ecologici cu hidrocarburi (HC), in locul agentilor de racire cu hidrocarburi fluorurate (HFC), pentru a proteja mediul inconjurator.

Masinile de spalat vase Electrolux Green dispun de optiunea EnergySaver, pentru un ciclu de spalare mai rapid si cu pana la 25% mai eficient energetic. Datorita sistemului AquaControl, care dozeaza cu exactitate cantitatea de apa, masinile de spalat vase Green consuma mai putin decat consuma zilnic, in medie, o persoana care spala manual aceeasi cantitate de vase.

Pentru promovarea echipamentelor „prietenoase cu mediul”, compania Electrolux Romania a initiat si un concurs pe site-ul www.topten.info.ro, prin care premiaza utilizatorii care dovedesc ca sunt interesati de produsele cu un consum redus de energie.

Mihai Diac

Foto: Electrolux

Citeste si:

Whirlpool lanseaza in Romania cea mai silentioasa masina de spalat rufe

Combina Electrolux cu dozator de apa

 

Comentarii

comentarii