NEPI Rockcastle vizeaz─â emisii net-zero de dioxid de carbon

in Business 21 December 2020 65 Views

NEPI Rockcastle, principalul investitor și dezvoltator imobiliar pe segmentul de retail real estate din Europa Centrală și de Est, își consolidează obiectivele de sustenabilitate pentru următorul deceniu și își propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2030.

NEPI Rockcastle a stabilit un set de obiective pentru urm─âtorul deceniu:

  • Atingerea nivelului de emisii de dioxid de carbon net-zero p├ón─â ├«n anul 2030;
  • Reducerea emisiilor din construc╚Ťii cu 30% p├ón─â ├«n 2030;
  • Zero Waste to Landfill (zero de╚Öeuri la groapa de gunoi) p├ón─â ├«n 2025;
  • Definitivarea Strategiei de Grup pentru Biodiversitate p├ón─â ├«n 2025.

Aceste obiective dep─â╚Öesc ╚Ťinta ini╚Ťial─â asumat─â la nivel de Grup, ├«n spe╚Ť─â reducerea amprentei de carbon cu 20% p├ón─â ├«n 2030. Atingerea nivelului net-zero al emisiilor de dioxid de carbon p├ón─â ├«n 2030, ├«n ├«ntregul lan╚Ť valoric, include clien╚Ťi, furnizori de servicii ╚Öi de materiale, contractori ╚Öi to╚Ťi partenerii conecta╚Ťi la procesul de construire ╚Öi mentenan╚Ťa cl─âdirilor, precum ╚Öi infrastructura ╚Öi comunitatea pe care NEPI Rockcastle le creeaz─â prin intermediul investi╚Ťiilor imobiliare.

default

Fiind una dintre primele companii din Europa care au adoptat strategia de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, NEPI Rockcastle ╚Öi-a propus s─â duc─â ╚Ťintele propuse la un nivel ╚Öi mai ambi╚Ťios. Grupul realizeaz─â un audit semnificativ al amprentei de carbon ├«n vederea definirii strategiei de sustenabilitate menite s─â reduc─â drastic emisiile de gaze cu efect de ser─â ╚Öi s─â ating─â neutralitatea emisiilor de CO2 c├ót mai cur├ónd posibil.

├Än acest scop, NEPI Rockcastle a cooptat BuildGreen, lider ├«n domeniul consultan╚Ťei pentru dezvoltarea sustenabil─â ├«n Europa Central─â ╚Öi de Est, pentru a stabili planul de ac╚Ťiune detaliat ├«n direc╚Ťia ├«ndeplinirii viziunii Grupului.

Amprenta de carbon ╚Öi schimb─ârile climatice sunt dou─â dintre cele mai importante teme de discu╚Ťie la nivel global, iar NEPI Rockcastle recunoa╚Öte provoc─ârile implicate. A╚Öadar, dorim s─â contribuim la men╚Ťinerea unui mediu s─ân─âtos, prin atingerea nivelului de neutralitate a amprentei de carbon a tuturor celor 54 de centre comerciale ├«n cele 9 ╚Ť─âri ├«n care Grupul activeaz─â, p├ón─â ├«n 2030. NEPI Rockcastle sus╚Ťine a╚Öadar Acordul de la Paris, respectiv obiectivele propuse de Comisia European─â ├«n cadrul Pactului Verde EuropeanÔÇŁ, sus╚Ťine Alex Morar, CEO NEPI Rockcastle.

Metodologiile de dezvoltare durabil─â existente, cum ar fi BREEAM ╚Öi LEED, ac╚Ťioneaz─â ca o piatr─â de temelie pentru proprietarii imobiliari pentru a ob╚Ťine neutralitatea dioxidului de carbon. Certificarea dezvolt─ârilor sustenabile necesit─â deja strategii ╚Öi ac╚Ťiuni concrete pentru reducerea emisiilor de GES. Nivelurile ridicate de certificare BREEAM In-Use ob╚Ťinute de propriet─â╚Ťile din Europa Central─â ╚Öi de Est ale NEPI Rockcastle reprezint─â un exemplu foarte bun, ├«ntruc├ót Grupul a trecut deja printr-un proces complex de implementare a unor standard ridicate de eficien╚Ť─â energetic─â, tehnologii cu emisii reduse de CO2 ╚Öi alte solu╚Ťii durabile ├«n ├«ntregul s─âu portofoliu. Certificarea BREEAM In-Use aduce compania aproape de emisii de CO2 net-zeroÔÇŁ, explic─â R─âzvan Nica, BuildGreen Managing Director.

Comentarii

comentarii