Nestle a fost suspendat─â din organismul pentru industria sustenabil─â a uleiului de palmier

in Business 6 July 201821 Views

Nestle, cea mai mare companie din industria alimentar─â, a fost suspendat─â din calitatea de membru al industriei de supraveghere a Asocia╚Ťiei ÔÇŁMasa rotund─â privind sustenabilitatea uleiul de palmier (RSPO), deoarece grupul alimentar din Elve╚Ťia nu a prezentat un raport care detaliaz─â modul ├«n care ar asigura utilizarea uleiului de palmier certificat, scrie Reuters.

RSPO este o asocia╚Ťie care reprezint─â un grup de produc─âtori de palmieri, companii de consum ╚Öi grupuri activiste care ofer─â certificate de sustenabilitate pentru industrie. Certificarea comportamentelor s─ân─âtoase din punct de vedere ecologic este cerut─â de c├ó╚Ťiva mari cump─âr─âtori de ulei de palmier din Occident, inclusiv produc─âtorii majori de alimente ╚Öi dulciuri cum ar fi Unilever ╚Öi Mars.

Suspendarea se aplic─â de la anun╚Ťul acesteia ╚Öi se extinde la toate filialele Nestle, potrivit unei declara╚Ťii RSPO.

Membrii RSPO sunt obliga╚Ťi ├«n fiecare an s─â-╚Öi precizeze ac╚Ťiunile ├«ntreprinse ├«n ultimele 12 luni ╚Öi planurile pentru anul urm─âtor, dar ╚Öi pe termen lung cu privire la modul ├«n care vor produce sau cump─âra ulei de palmier certificat privind durabilitatea ├«ntr-un raport, a spus RSPO.

“Nestle nu a prezentat raportul pentru anul 2016, iar pentru 2017 a prezentat raportul f─âr─â un plan de durat─â”, a ad─âugat asocia╚Ťia.

Nestle, un mare cumpărător de ulei de palmier, a declarat într-un comunicat că va continua dialogul cu RSPO și speră să se califice pentru aderare în viitorul apropiat.

Uleiul de palmier este cel mai folosit ulei comestibil din lume, care se g─âse╚Öte ├«n aproape toate produsele, de la margarin─â la biscui╚Ťi ╚Öi de la s─âpun la supe. Industria a intrat sub control ├«n ultimii ani, deoarece a fost acuzat─â de defri╚Ö─âri ╚Öi de incendiile forestiere.

Tot mai multe zone cu p─âduri tropicale sunt defri╚Öate sau incendiate ├«n fiecare an, pentru a face loc noilor terenuri pentru planta╚Ťiile de palmier. Distrugerea junglelor pentru a face loc de noi terenuri pentru culturile de plamier constituie ├«ntr-una dintre cele mai mari catastrofe ecologice actuale.

“├Ämp─ârt─â╚Öim ambi╚Ťia RSPO pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťelor sociale ╚Öi de mediu ale industriei uleiului de palmier. Abord─ârile noastre fa╚Ť─â de acest lucru difer─â ╚Öi respect─âm decizia consiliului RSPO privind calitatea de membru al Nestle. Vom continua dialogul cu RSPO ╚Öi sper─âm s─â ne re-calific─âm ├«n viitorul apropiat “, se arat─â ├«n declara╚Ťia Nestle.

RSPO este o organiza┼úie de voluntari care reune┼čte cele ┼čapte grupuri din domeniul produc┼úiei de ulei de palmier: produc─âtori, procesatori sau comercian┼úi, fabrican┼úi de bunuri de consum, detaili┼čti, b─ânci ┼či investitori, ONG-uri ecologice ┼či sociale. Certificarea conform RSPO are la baz─â conformitatea fiec─ârei etape a lan╚Ťului de aprovizionare cu ulei de palmier.

Gigantul elve┼úian Nestle este cea mai mare companie de nutri┼úie din lume, cu o istorie de 150 de ani. Nestle are 335.000 de angaja┼úi, 436 de fabrici ├«n 85 de ┼ú─âri, ├«┼či vinde produsele ├«n 189 de ┼ú─âri, iar ├«n 2016 a ├«nregistrat o cifr─â de afaceri de 89,5 miliarde franci elve┼úieni.

├Än Rom├ónia, Nestle are 900 de angaja┼úi ┼či o fabric─â la Timi┼čoara, care produce sub brandurile Joe ┼či Nescafe, cu exporturi ├«n 25 de ┼ú─âri.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áIUCN: produc╚Ťia uleiului de palmier este d─âun─âtoare pentru mediu, ├«ns─â alternativele disponibile ar putea fi ╚Öi mai periculoase pentru via╚Ťa s─âlbatic─â

Comentarii

comentarii