Nestle a lansat primul ambalaj biodegradabil

in Business, Companii, Deseuri 13 July 2019 193 Views

Nestl├ę a dezv─âluit ambalajul de h├órtie reciclabil─â, biodegradabil, pentru batoanele de ciocolat─â Yes! ╚Öi spune c─â acest tip de material folosit la ambalare este o premier─â mondial─â.

Anun╚Ťul a fost un pas important ├«n direc╚Ťia de a face ca toate ambalajele s─â fie reutilizabile sau reciclabile p├ón─â ├«n 2025. CEO-ul Nestl├ę pentru Marea Britanie ╚Öi Irlanda, Stefano Agostini, a declarat c─â mi╚Öcarea “reprezint─â exact ceea ce tot mai mul╚Ťi oameni solicit─â de la produc─âtori ca Nestl├ę ╚Öi pentru viitor”.

Sistemul s─âu de ├«mpachetare a h├órtiei “cu band─â rece” folose╚Öte aceea╚Öi tehnologie care anterior a fost potrivit─â doar pentru materiale plastice ╚Öi laminate, au spus reprezentan╚Ťii gigantului alimentar. H├órtia provine din surse durabile, certificat─â de Consiliul pentru administrarea p─âdurilor (FSC) sau Programul pentru aprobarea certific─ârii forestiere.

Foto: Nigel Roddis/PA Wire

Exper╚Ťii din Marea Britanie, care lucreaz─â la centrul de cercetare ╚Öi dezvoltare al Nestl├ę din York, au acoperit h├órtia ├«ntr-un polimer pentru a se asigura c─â aceasta r─âm├óne intact─â pe raft. Dar, Michael Carroll, lider pe inovatie si durabilitate pentru Nestl├ę, a declarat pentru Sky News, c─â ambalajul este biodegradabil ├«n termen de ╚Öase luni, dac─â ajunge ├«n mare.

De╚Öi ambalajul s─âu s-ar degrada ├«n ap─â, un purt─âtor de cuv├ónt al Nestl├ę a declarat c─â sper─â s─â nu ├«ncurajeze comportamentele iresponsabile ├«n ceea ce prive╚Öte gestionarea de╚Öeurilor.

“Desigur, nici unul dintre ambalajele noastre nu ar trebui s─â se transforme ├«n de╚Öeuri ├«n mediul ├«nconjur─âtor, iar degradarea nu este scopul acestei inova╚Ťii. De╚Öi este adev─ârat c─â ambalajul se va degrada ├«ntr-un mediu marin mult mai repede dec├ót plasticul, acest ambalaj de h├órtie este proiectat ╚Öi destinat a fi reciclat ├«n fluxul de reciclare a h├órtiei”, a declarat acesta pentru Euronews Living.

Deocamdat─â, noul ambalaj este disponibil numai ├«n ╚Ť─ârile europene, precum Regatul Unit, Austria, Belgia, Republica Ceh─â, Irlanda, Fran╚Ťa, Germania, Spania, Slovacia, Portugalia, Luxemburg, Olanda ╚Öi Malta. Cu toate acestea, Nestle a declarat c─â “mai multe ╚Ť─âri din Europa ╚Öi din afara ei vor urma ├«n cur├ónd”.

Cu toate acestea, Greenpeace, care a fost extrem de critic ├«n ceea ce prive╚Öte consumul de plastil al Nestl├ę, a spus c─â schimbarea nu a mers suficient de departe.

Ambalajele de h├órtie pentru batoanele Yes! reprezint─â o mic─â parte a portofoliului de produse al Nestl├ę, care con╚Ťine, de asemenea, KitKat, Aero, Milkybar, Nescafe, Nespresso ╚Öi o serie de branduri de ap─â, printre care Vittel, Pure Life ╚Öi Perrier – ╚Öi toate acestea produc o cantitate imens─â de de╚Öeuri de plastic.

“Este bine ca Nestl├ę s─â reg├óndeasc─â ├«n sf├ór╚Öit modul ├«n care compania ├«╚Öi livreaz─â produsele, dar ├«nlocuirea unui material plastic de unic─â folosin╚Ť─â cu un alt material care se arunc─â ╚Öi el nu este calea de urmat”, a declarat activistul pentru FMGC de la Greenpeace Elve╚Ťia, Matthias W├╝thrich.

“Aceste solu╚Ťii false, care nu sunt ecologice, sunt cele care au creat aceast─â mizerie ├«n primul r├ónd. Avem nevoie de Nestl├ę s─â inoveze complet modelul de utilizare de unic─â folosin╚Ť─â. Solicit─âm companiei s─â reduc─â imediat ambalajul s─âu din plastic ╚Öi s─â pun─â ├«n aplicare sisteme reutilizabile, mai degrab─â dec├ót s─â fac─â o repara╚Ťie rapid─â care ar putea provoca dezastre ecologice mai departe, cum ar fi defri╚Ö─ârile “.Comentarii

comentarii