Nestlé va renunța la plasticul nereciclabil sau greu de reciclat din ambalaje până în 2025

in Revista presei 17 January 2019 388 Views

Compania Nestlé a anunțat că va elimina plasticele din ambalaje care sunt nereciclabile sau greu de reciclat pentru toate produsele sale între 2020 și 2025.

Compania a anunțat că va renunța și la capacele din plastic pentru recipientele de bomboane Smarties și va începe testarea unor noi materiale, pe bază de hârtie și substitute biodegradabile, în decursul acestui an.

În țările în care infrastructura pentru reciclare nu este încă dezvoltată, cum ar fi Indonezia, compania a anunțat că va introduce pe piață o sticlă de plastic biodegradabilă în următoarele 18-36 de luni.

„Deși suntem dedicați explorării opțiunilor de reciclare atunci când este fezabil, știm că o reciclabilitate de 100% nu este de ajuns pentru a gestiona cu succes criza deșeurilor de plastic. Trebuie să împingem limitele și să facem mai mult. Credem în valoarea materialelor reciclabile și compostabile pe bază de hârtie și a polimerilor biodegradabili, în special când infrastructura pentru reciclare nu există.”, a declarat Mark Schneider, director executiv Nestlé.

Luna viitoare, compania va începe eliminarea paielor de băut care sunt oferite alături de anumite băuturi. Prima piață pilot va fi Republica Dominicană, unde vor fi testate paie de hârtie pentru băutura Nesquik. Brazilia va fi a doua piață pilot.

În decembrie, Nestlé a anunțat lansarea unui institut pentru cercetarea ambalajelor în Lausanne, Elveția, dedicat evaluării și dezvoltării materialelor sustenabile pentru ambalaje, în colaborare cu parteneri industriali.

Conform unui raport Greenpeace, Coca Cola, Pepsi si Nestle sunt cei mai mari generatori de deșeuri de plastic.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii