New York a interzis produsele din carne procesată în școli

in Eat Smart, EcoLIFESTYLE 14 October 2019 112 Views

După ce a New York a stabilit că toate cantinele din școli vor servi lunea mâncăruri fără carne, acum în instituțiile de învățământ vor fi interzise produsele din carne procesată. Eforturile vizează încurajarea unui stil de viață mai sănătos și scăderea amprentei de carbon.

În primăvară, primarul New York-ului anunța că, începând cu anul școlar 2019, lunea vor fi servite în cantine numai feluri de mâncare fără carne. Măsura, implementată în 1.700 de școli, este menită să îmbunătățească alimentația copiilor și să reducă emisiile de carbon.

Acum, orașul american a anunțat că mai face un pas, deși nu este clar începând de când: va elimina produsele din carne procesată din școli. Inițiativa, care interzice produsele precum salamul, șunca, hot dogs, baconul și cârnații, a fost lansată în primăvara anului trecut, dar aprobată abia în această toamnă.

Această categorie de produse a fost încadrată, în 2015, de către Organizația Mondială a Sănătății, ca grupa 1 de cancerigene, crescând riscul de diabet, diferite forme de cancer și boli respiratorii. Studiile arată că doar un hot dog sau două felii de bacon pe zi pot cresc riscul de cancer colorectal cu 18%. În ultimii ani, s-a constatat o creștere a acestui tip de cancer la persoane tinere.

„Nu putem să continuăm să ne hrănim copiii cu substanțe care sunt dovedite a crește, mai târziu, șansele de a face cancer. Nuggets de pui și sloppy joes (n.r. un fel de hamburger) sunt în aceeași categorie de substanțe ca țigările. Știm că nu le-am da niciodată țigări copiilor noștri să fumeze, deci nu există niciun motiv pentru care să continuăm să otrăvim sănătatea copiilor cu alimente procesate”, a declarat Eric Adams, unul dintre inițiatorii măsurii.

„Trebuie să ne hrănim copiii cu alimente bogate nutritiv, care le alimentează corpurile cu nutrienți și îi ajută să învețe mai bine la școală. Copiii vor să fie sănătoși și puternici, așa că trebuie să îi ajutăm, oferindu-le mese sănătoase”, a mai spus el.

Recent, autoritățile din New York au purtat discuții dacă ar trebui să interzică și laptele cu arome, din cauza zaharurilor adăugate. O decizie nu a fost încă luată, căci propunerea a născut multe controverse.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii