New York City interzice fois gras-ul

in Business, Legislatie, Politici verzi 6 November 2019 321 Views

Consiliul municipal din New York a votat un proiect de lege pentru interzicerea foie gras-ul.

Foie gras-ul este un produs ob┼úinut prin ├«ngr─â┼čarea for┼úat─â a g├ó┼čtelor ┼či ra┼úelor, practic─â considerat─â crud─â de c─âtre organiza┼úiile pentru drepturile animalelor.

Legea le interzice restaurantelor, magazinelor alimentare ╚Öi altor unit─â╚Ťi alimentare s─â ÔÇ×p─âstreze, s─â ├«ntre╚Ťin─â, s─â v├ónd─â sau s─â ofere la v├ónzare alimente care con┼úin produse provenite din animale hr─ânite cu for╚ŤaÔÇŁ.

Amenzile pentru ├«nc─âlcarea legii ar putea ajunge la 2.000 de dolari (1.793 de euro). Interdic╚Ťia din New York City va intra ├«n vigoare ├«n 2022 ├«ntr-o mi╚Öcare menit─â s─â le ofere fermierilor timp pentru a-╚Öi schimba afacerile sau pentru a se concentra pe alte produse.

Nu este clar c├ót de multe restaurante ╚Öi alimente ar fi afectate de interdic╚Ťie.

“Nu avem un num─âr exact, dar aproximativ 1% din restaurantele din New York ├«l servesc”, a spus Unger, purt─âtorul de cuv├ónt al consilierei Carlina Rivera, cea care a propus proiectul de lege .

De asemenea, statul California a interzis vânzarea acestui produs.

Institutul pentru protec╚Ťia animalelor a mul╚Ťumit consilierei Carlina Rivera, pentru ÔÇ×asigurarea faptului c─â aceast─â m├óncare ÔÇ×de luxÔÇŁ inuman─â, care supune p─âs─ârile la o hr─ânire cumplit─â, nu va mai fi servit─â sau v├óndut─â ├«n New York”.

Fran┼úa este responsabil─â pentru aproximativ 70% din produc┼úia mondial─â de foie gras ┼či export─â, ├«n medie, anual aproape 5.000 de tone de foie gras ├«n ├«ntreaga lume (├«n special ├«n Japonia, Spania, Olanda, Asia ┼či Orientul Mijlociu) pentru o cifr─â de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii