New York City interzice fois gras-ul

Consiliul municipal din New York a votat un proiect de lege pentru interzicerea foie gras-ul.

Foie gras-ul este un produs obţinut prin îngrăşarea forţată a gâştelor şi raţelor, practică considerată crudă de către organizaţiile pentru drepturile animalelor.

Legea le interzice restaurantelor, magazinelor alimentare și altor unități alimentare să „păstreze, să întrețină, să vândă sau să ofere la vânzare alimente care conţin produse provenite din animale hrănite cu forța”.

Amenzile pentru încălcarea legii ar putea ajunge la 2.000 de dolari (1.793 de euro). Interdicția din New York City va intra în vigoare în 2022 într-o mișcare menită să le ofere fermierilor timp pentru a-și schimba afacerile sau pentru a se concentra pe alte produse.

Nu este clar cât de multe restaurante și alimente ar fi afectate de interdicție.

„Nu avem un număr exact, dar aproximativ 1% din restaurantele din New York îl servesc”, a spus Unger, purtătorul de cuvânt al consilierei Carlina Rivera, cea care a propus proiectul de lege .

De asemenea, statul California a interzis vânzarea acestui produs.

Institutul pentru protecția animalelor a mulțumit consilierei Carlina Rivera, pentru „asigurarea faptului că această mâncare „de lux” inumană, care supune păsările la o hrănire cumplită, nu va mai fi servită sau vândută în New York”.

Franţa este responsabilă pentru aproximativ 70% din producţia mondială de foie gras şi exportă, în medie, anual aproape 5.000 de tone de foie gras în întreaga lume (în special în Japonia, Spania, Olanda, Asia şi Orientul Mijlociu) pentru o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

spot_img

Ultimele știri