Lege istorică: New York va reduce emisiile de CO2 de la clădiri mari cu 80% până în 2050

in Energie 24 April 2019 142 Views

Orașul New York a aprobat o lege fără precedent pentru a reduce emisiile de carbon. În cadrul Climate Mobilization Act, emisiile clădirilor mai mari de 2300 de metri pătrați vor fi reduse cu 80% în următorii 30 de ani.

Clădirile mari vor fi nevoite să-și reducă emisiile de carbon cu 40% în decursul următorului deceniu și cu 80% până în 2050. Clădirile mari reprezintă o porțiune mică a orașului însă cauzează aproximativ jumătate din poluarea asociată clădirilor.

Un studiu recent realizat de Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice arăta că emisiile de carbon în SUA au crescut cu peste 3% în 2018, construcțiiile de mari dimensiuni contribuind la creșterea înregistrată.

New York a dat în judecată Exxon Mobil pentru că și-a mințit acționarii privind schimbările climatice

În cadrul inițiativei, vor fi create aproximativ 20.000 de locuri de muncă noi, în special în industria construcțiilor. Alte măsuri incluse în lege includ creșterea eficienței energetice a uzinelor de utilități publice, încurajarea acoperișurilor verzi și a diferitelor forme de energie regenerabilă.

„Climate Mobilization Act este un avans pentru viitorul orașului New York – unul care asigură că deschidem calea în lupta tot mai mare împotriva schimbărilor climatice.”, a declarat Costa Constantinides, membru al consiliului local.

Legea a fost criticată de mai multe agenții imobiliare din New York.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii