New York-ul vrea să interzică construcția clădirilor din sticlă şi oţel pentru a lupta cu schimbările climatice

in Autoritati, Poluare, Schimbări Climatice, Strategii 2 May 2019 73 Views

Construcția clădirilor din sticlă și oțel ar putea fi interzisă în New York deoarece risipesc prea multă energie. Măsura face parte dintr-un plan mai amplu prin care autoritățile încearcă să reducă gazele cu efect de seră cu 30% până în 2030.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care s-a alăturat luptei împotriva schimbărilor climatice, a spus că zgârie-norii care au fațada din sticlă sunt “incredibil de ineficienți”, deoarece atât de multă energie scapă prin geam.

“New York este locul celor mai frumoşi zgârie nori din lume, dar clădirile noastre emblematice sunt şi cea mai mare sursă de emisii de carbon ale oraşului”, a spus primarul care vrea să trimită unui proiect de lege spre aprobarea Consiliului municipal. 

În general, complexul de zgârie nori al oraşului este responsabil de 70 % din poluarea mediului.

Bill de Blasio intenționează să introducă un proiect de lege care să interzică construirea de noi zgârie-nori de sticlă și să impună modernizarea clădirilor de sticlă existente pentru a respecta noi orientări mai stricte privind emisiile de carbon.

Astfel, dacă o companie vrea să construiască zgârie nori din sticlă şi oţel nu va putea utiliza aceste materiale decât dacă ia măsurile necesare pentru a reduce emisiile de carbon.

“Oraşul New York nu va mai permite înălţarea de clădiri care să afecteze Pământul şi să ne ameninţe viitorul”, a spus Bill de Blasio. 

Iniţiativa face parte din proiectul Green New Deal, emblema sub care Partidul Democrat vrea să dezvolte un sistem de bunăstare bazat pe sănătatea publică, combaterea schimbărilor climatice printr-o creştere a taxelor cu 70%, faţă de cele actuale de 37%.

Statul Washington va genera energie doar din surse regenerabile până în 2045

Primarul democrat a declarat că clădirile reprezintă cauza numărul 1 a emisiilor de gaze cu efect de seră în New York.

Propunerea se alătură pachetului de măsuri aprobate deja de Consiliu, aşa numita Lege a Mobilizării Climatice pe care organizaţiile ecologiste au considerat-o istorică. 

Una dintre acestea vizează că toate clădirile cu suprafaţa de 2.322 metri pătraţi, inclusiv emblematicele Trump Towers, să fie reabilitate cu geamuri noi şi izolare termică, pentru a fi mai eficiente energetic. 

Proiectul Green New Deal al primarului include, de asemenea, planuri de a alimenta toate operațiunile orașului cu surse de energie curente, cum ar fi energia hidroelectrică canadiană, reciclarea obligatorie a produselor organice, stabilirea tarifelor de congestionare și eliminarea treptată a achizițiilor în oraș de produse alimentare de unică folosință din plastic și carne procesată.

O altă măsură cuprinsă în Legea Mobilizării Climatice prevede ca acoperişurile unor clădiri să fie acoperite cu plante, panouri solare sau turbine eoliene, sau toate cele trei împreună.

Comentarii

comentarii