New York: Zgarie-norii sting lumina pentru pasarile migratoare

in Biodiversitate 19 August 2010 103 Views

Unii dintre cei mai inalti zgarie nori din New York isi vor stinge luminile in timpul noptii in aceasta toamna pentru a nu afecta migratia pasarilor, potrivit publicatiei “NY Daily News”.

Campania se va desfasura intre 1 septembrie si 1 noiembrie, cand au loc migratiile pasarilor. Printre zgarie-norii care vor stinge luminile se numara Time Warner Center, Rockefeller Center si Empire State Building.

Peste 90.000 de pasari mor anual lovindu-se de cladiri, fiind dezorientate de luminile zgarie-norilor, sustin expertii.

“Milioane de pasari trec prin New York in drumul lor spre zonele in care ierneaza. Ele zboara mai ales noaptea, deasupra orasului si devin confuze din cauza luminilor”, explica Glenn Phillips, directorul organizatiei ornitologice Audubon din New York.

De mai multi ani, organizatia a facut presiuni asupra proprietarilor si administratorilor cladirilor pentru a stinge luminile de la miezul noptii pana dimineata intre 1 septembrie si 1 noiembrie.

Insa stingerea luminilor nu este intotdeauna usoara. In cladirile vechi, luminile trebuie stinse etaj cu etaj, ceea ce consuma foarte mult timp, iar in unii zgarie-nori echipele de curatenie lucreaza in timpul noptii.
 

Comentarii

comentarii