FOTO. A nins în unele părți din Australia, pentru prima dată în 15 ani

in Schimbări Climatice 27 August 2020 70 Views

O masă de aer arctic a ajuns în sud-estul Australiei, aducând, la altitudini mici, prima zăpadă din ultimii 15 ani. În ciuda vântului puternic și a unor drumuri închise, australienii s-au bucurat de surpriză.

Foto: Jai Ritter/Twitter

Pe rețelele de socializare au apărut, săptămâna trecută, fotografii cu orașe și peisaje acoperite de zăpadă din New South Wales, Victoria – capitala Australiei, dar și de pe insula Tasmania.

Un strat de aproape un metru de zăpadă a căzut în mai multe regiuni alpine, iar câteva drumuri au fost închise din această cauză. Deși vremea rece a durat câteva zile, localnicii – în special copiii – s-au bucurat de acest eveniment.

„Este minunat”, a spus Raj Kumar, potrivit Reuters. Acesta a călătorit din Sydney, cu familia, ca să vadă zăpada din orașul Oberon, în Blue Mountains, o zonă care a fost amenințată anul trecut de incendiile de vegetație.

Tasmania, cel mai mic stat australian, a avut parte de zăpadă și la începutul lunii august, însă după o lipsă de aproape 50 de ani. Australian Broadcasting Corporation a anunțat, pe 5 august, că oraşul Launceston a înregistrat în această săptămână cea mai importantă ninsoare de la începutul anilor ’70.

Kiani Chippendale, în vârstă de 26 de ani, a declarat pentru CNN că nu a văzut niciodată zăpadă în oraşul Launceston.

„Am stat treji toată noaptea, prea încântaţi să dormim. Niciodată nu a nins aici în oraşul acesta… cel puţin nu de când sunt eu născută”.

„Am fost cu toţii şocaţi şi încântaţi să vedem zăpada. Copiii abia aşteptau să iasă şi să se joace”, povestește Stacey Baker. „O surpriză atât de frumoasă pentru un an atât de dificil pentru mulţi”.

Precipitațiile sub formă de zăpadă au venit la timp, după ce Tasmania a înregistrat a doua cea mai secetoasă lună iulie din 1957 până acum, potrivit Biroului de Meteorologie de acolo.

Citește și: 
Fumul de la incendiile de vegetaţie din Australia continuă să se deplaseze în jurul Pământului
Zăpada din Antarctica este pe alocuri verde din cauza înfloririi algelor marine

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii