Nissan recunoa┼čte c─â a falsificat datele privind emisiile poluante ale vehiculelor produse ├«n Japonia

in Business, Poluare, Transport 11 July 20186 Views

Constructorul auto japonez Nissan a recunoscut c─â a falsificat testele privind emisiile de gaze la majoritatea fabricilor sale japoneze, anun╚Ť─â BBC News. Compania nu a dezv─âluit c├óte ma╚Öini au fost implicate, dar a declarat c─â emisiile ╚Öi testele de economie de combustibil au “deviat de la mediul de testare prescris”.

Produc─âtorul auto a ad─âugat c─â rapoartele de inspec╚Ťie au fost “bazate pe valori de m─âsurare modificate” ╚Öi a promis┬ác─â va exista o “anchet─â complet─â ╚Öi cuprinz─âtoare”.

Nissan nu a dezvăluit câte mașini au fost implicate în modificarea datelor sau dacă au implicat vehicule fabricate în afara Japoniei.

Compania a declarat c─â a reanalizat datele “fiabile” ╚Öi a confirmat c─â toate vehiculele, cu excep╚Ťia ma╚Öinii sport GT-R, au respectat standardele japoneze de siguran╚Ť─â. Nu a explicat de ce GT-R a fost exclus─â.

Nissan a subliniat că va lua măsuri pentru a evita reperarea acestor abateri în viitor, precizând că intenţionează să introducă un nou mecanism de testare.

Nissan, nu este primul producător care a trucat testele de emisii. Volkswagen a fost prinsă în anul 2015 încercând să testeze emisiile prin scrierea deliberată a software-ului, ceea ce înseamnă că autoturismele sale au respectat standardele de emisie numai atunci când au fost testate, dar nu în orice alt moment.

Scandalul a atras aten╚Ťia asupra cotelor ridicate de poluare ale autovehiculelor cu motor diesel v├óndute de numero╚Öi produc─âtori auto, cum ar fi Audi, Dainler, produc─âtorul autoturismelor Mercedes, care ├«n condi╚Ťii de exploatare normal─â tind s─â dep─â╚Öeasc─â normele legale de poluare cu oxizi de azot, care favorizeaz─â bolile respiratorii ╚Öi cardiovasculare.

Luna trecută, VW a fost amendată de 1 miliard de euro de către procurorii germani pentru vânzarea a peste 10 milioane de automobile între mijlocul anului 2007 și 2015, care au instalat software-ul de testare.

 

 

Comentarii

comentarii