Nissan recunoaşte că a falsificat datele privind emisiile poluante ale vehiculelor produse în Japonia

in Business, Poluare, Transport 11 July 2018 22 Views

Constructorul auto japonez Nissan a recunoscut că a falsificat testele privind emisiile de gaze la majoritatea fabricilor sale japoneze, anunță BBC News. Compania nu a dezvăluit câte mașini au fost implicate, dar a declarat că emisiile și testele de economie de combustibil au “deviat de la mediul de testare prescris”.

Producătorul auto a adăugat că rapoartele de inspecție au fost “bazate pe valori de măsurare modificate” și a promis că va exista o “anchetă completă și cuprinzătoare”.

Nissan nu a dezvăluit câte mașini au fost implicate în modificarea datelor sau dacă au implicat vehicule fabricate în afara Japoniei.

Compania a declarat că a reanalizat datele “fiabile” și a confirmat că toate vehiculele, cu excepția mașinii sport GT-R, au respectat standardele japoneze de siguranță. Nu a explicat de ce GT-R a fost exclusă.

Nissan a subliniat că va lua măsuri pentru a evita reperarea acestor abateri în viitor, precizând că intenţionează să introducă un nou mecanism de testare.

Nissan, nu este primul producător care a trucat testele de emisii. Volkswagen a fost prinsă în anul 2015 încercând să testeze emisiile prin scrierea deliberată a software-ului, ceea ce înseamnă că autoturismele sale au respectat standardele de emisie numai atunci când au fost testate, dar nu în orice alt moment.

Scandalul a atras atenția asupra cotelor ridicate de poluare ale autovehiculelor cu motor diesel vândute de numeroși producători auto, cum ar fi Audi, Dainler, producătorul autoturismelor Mercedes, care în condiții de exploatare normală tind să depășească normele legale de poluare cu oxizi de azot, care favorizează bolile respiratorii și cardiovasculare.

Luna trecută, VW a fost amendată de 1 miliard de euro de către procurorii germani pentru vânzarea a peste 10 milioane de automobile între mijlocul anului 2007 și 2015, care au instalat software-ul de testare.

 

 

Comentarii

comentarii