Nissan renun╚Ť─â la ma╚Öinile diesel

in Business, Transport 7 June 2018 6 Views

Nissan Motor inten╚Ťioneaz─â s─â pun─â cap─ât dezvolt─ârii motoarelor diese pentru a concentra resursele c─âtre vehiculele electrice,┬áau declarat pentru publica┼úia nipon─â Nikkei surse care au dorit s─â-┼či p─âstreze anonimatul. Decizia vine dup─â ce conducerea Nissan a ajuns la concluzia c─â declinul suplimentar al pie┼úei motoarelor diesel este inevitabil.

Decizia a ap─ârut dup─â ce Nissan a concluzionat c─â declinul ├«n continuare al pie╚Ťei de motoare diesel este inevitabil. Autorit─â╚Ťile din Marea Britanie, Fran╚Ťa, China ╚Öi alte ╚Ť─âri inten╚Ťioneaz─â s─â limiteze v├ónz─ârile ├«n viitor pentru a respecta reglement─ârile de mediu mai stricte.

Nissan comercializeaz─â dou─â tipuri de motoare diesel, fabricate at├ót la fabrica din Yokohama, dar ╚Öi ├«n alte uzine.┬áMotoarele sunt instalate la un num─âr redus de vehicule comerciale, care vor fi livrate pe pia╚Ťa intern─â, dar ╚Öi pe alte pie┼úe unde este prezent─â compania nipon─â.┬á├Än jurul anului 2020, Nissan va opri produc┼úia celor dou─â motoare ┼či nu va mai dezvolta altele noi.

Nissan a oprit v├ónz─ârile de autoturisme cu motoare diesel pe principalele pie╚Ťe, inclusiv Japonia ╚Öi Statele Unite. V├ónz─ârile se vor opri ├«n Europa la ├«nceputul anilor 2020, c├ónd automobilele vor trece la noi modele.

Dup─â aceea, produc─âtorul va continua s─â v├ónd─â ma╚Öini comerciale echipate cu motoare diesel, cum ar fi autoutilitare, dar motoarele vor fi achizi╚Ťionate din alte surse.

Dup─â aceea, compania va comercializa autovehicule comerciale u┼čoare echipate cu motoare diesel dar acestea vor fi procurate din surse externe. ┼×i partenerul s─âu francez de alian┼ú─â, Renault, inten┼úioneaz─â s─â renun┼úe la dezvoltarea de noi motoare diesel.

Renault ┼či Nissan au un parteneriat din 1999, ├«n care Renault de┼úine 44,3% din ac┼úiunile Nissan, ├«n timp ce Nissan controleaz─â un pachet de 15% din ac┼úiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Nissan controleaz─â grupul auto nipon Mitsubishi Motors printr-o participa┼úie de 34%.

├Än Europa, produc─âtorii germani de automobile au anun╚Ťat c─â ├«ncep├ónd cu 2023 vor renun╚Ťa s─â mai dezvolte motoare diesel.

Decizia de a suspenda dezvoltarea motorului diesel de c─âtre un produc─âtor mondial de automobile este un semn clar c─â tehnologia diesel scade.

 

 

Comentarii

comentarii