Nissan renunță la mașinile diesel

in Business, Transport 7 June 2018 17 Views

Nissan Motor intenționează să pună capăt dezvoltării motoarelor diese pentru a concentra resursele către vehiculele electrice, au declarat pentru publicaţia niponă Nikkei surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Decizia vine după ce conducerea Nissan a ajuns la concluzia că declinul suplimentar al pieţei motoarelor diesel este inevitabil.

Decizia a apărut după ce Nissan a concluzionat că declinul în continuare al pieței de motoare diesel este inevitabil. Autoritățile din Marea Britanie, Franța, China și alte țări intenționează să limiteze vânzările în viitor pentru a respecta reglementările de mediu mai stricte.

Nissan comercializează două tipuri de motoare diesel, fabricate atât la fabrica din Yokohama, dar și în alte uzine. Motoarele sunt instalate la un număr redus de vehicule comerciale, care vor fi livrate pe piața internă, dar și pe alte pieţe unde este prezentă compania niponă. În jurul anului 2020, Nissan va opri producţia celor două motoare şi nu va mai dezvolta altele noi.

Nissan a oprit vânzările de autoturisme cu motoare diesel pe principalele piețe, inclusiv Japonia și Statele Unite. Vânzările se vor opri în Europa la începutul anilor 2020, când automobilele vor trece la noi modele.

După aceea, producătorul va continua să vândă mașini comerciale echipate cu motoare diesel, cum ar fi autoutilitare, dar motoarele vor fi achiziționate din alte surse.

După aceea, compania va comercializa autovehicule comerciale uşoare echipate cu motoare diesel dar acestea vor fi procurate din surse externe. Şi partenerul său francez de alianţă, Renault, intenţionează să renunţe la dezvoltarea de noi motoare diesel.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Nissan controlează grupul auto nipon Mitsubishi Motors printr-o participaţie de 34%.

În Europa, producătorii germani de automobile au anunțat că începând cu 2023 vor renunța să mai dezvolte motoare diesel.

Decizia de a suspenda dezvoltarea motorului diesel de către un producător mondial de automobile este un semn clar că tehnologia diesel scade.

 

 

Comentarii

comentarii