Noi specii de plante si animale, in Vietnam

in Stiri 27 September 2007 192 Views

Cercetatorii au gasit 11 specii noi de animale si plante in Coridorul Verde din Vietnam, regiunea Thua Thien Hue. Acesta din urma reprezinta un loc bogat in fauna si vegetatie salbatica, dar este amenintat de dezvoltarea economica, potrivit reprezentantilor WWF International.

Un sarpe, doi fluturi, cinci orhidei si inca trei noi plante au fost identificate ca fiind endemice padurilor tropicale din Muntii Annamites, raspanditi intr-o zona dens populata a Vietnamului, cu una dintre cele mai bune economii in curs de dezvoltare din lume. “Este o alta descoperire care arata clar ca acesta este un loc magic care nu poate fi despadurit sau convertit pentru dezvoltarea pe termen scurt a economiei”, a declarat, pentru Reuters, purtatorul de cuvant WWF Olivier van Bogaert.

Serpii descoperiti traiesc in apropierea cursurilor de apa si se hranesc cu broaste si alte animale mici. Ca semn caracteristic, serpii din aceasta specie au pe cap o dunga alb-galbuie si pot creste pana la dimensiunea de aproximativ 80 cm. Cele doua specii de fluturi descoperite se alatura celor 6 specii de fluturi gasite in aceeasi regiune, din 1996 si pana in prezent. Trei dintre speciile noi de orhidee nu prezinta frunze, caracteristica neobisnuita pentru acest gen de plante.

Reprezentantii WWF spun ca s-au mai gasit 10 specii de plante in Coridorul Verde, insa vor fi declarate noi descoperiri in momentul in care specialistii vor fi siguri.

Foto: panda.org

Comentarii

comentarii