Norvegia va construi primul oraș-aeroport sustenabil cu energie pozitivă

in EcoLIFESTYLE 28 March 2018 146 Views

Firmele norvegiene de arhitectură Haptic Architects și Nordic – Office of Architecture au proiectat un oraș „smart” cu energie pozitivă lângă aeroportul din Oslo, care va alimenta comunitățile din împrejurimi cu energie regenerabilă.

oslo oras aeroport sustenabil

Orașul Oslo Airport City va avea un design urban orientat către tehnologii verzi. Vor încorpora mașini electrice care se conduc singure, iluminat stradal automat și tehnologie smart pentru servicii de menajare a deșeurilor și securitate.

Tomas Stokke, director și co-fondator al Haptic Architects, a dat mai multe detalii despre orașul sustenabil.

„Aceasta este o oportunitate unică să proiectăm un nou oraș de la zero. Folosind strategii robuste de urbanism cum ar fi densități adecvate, fațade active și un centru fără mașini, combinate cu cele mai noi dezvoltări în tehnologie, vom fi capabili să creăm un oraș verde, sustenabil, al viitorului.”

Orașul va avea capacitatea de a vinde energia în surplus către clădirile și comunitățile din împrejurimi. Locuitorii vor avea la dispoziție numeroase spații verzi, iar centrul orașului va adăposti un parc public.

OAC va avea doar mașini electrice, iar locuitorii vor avea acces la un sistem amplu de transport public. Oslo Airport City va oferi locuințe pentru angajații aeroportului și familiile lor, precum și pentru alți rezidenți pe termen lung sau vizitatori.

Green Report Shop Transport ECO

Construcția orașului va începe în 2019, iar primele clădiri vor fi terminate în 2022.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii