Nou─â r─âni┼úi ├«n Germania, ├«n urma evacu─ârii unor activi┼čti ecologi┼čti din p─âdurea Hambach

in Biodiversitate, Energie 20 September 2018 48 Views

Nou─â activi┼čti ecologi┼čti au fost u┼čor r─âni┼úi, iar ├«n total al┼úi 34 au fost re┼úinu┼úi ├«n cursul evacu─ârii unei p─âduri din vestul Germaniei, ce a fost ocupat─â pentru a opriri extinderea unei mine de c─ârbune din ea, a anun┼úat duminic─â poli┼úia, relateaz─â DW.

Poli╚Ťia german─â a arestat, ├«n cursul zilei de s├ómb─ât─â, 30 de ecologi╚Öti care au protestat ├«mpotriva distrugerii p─âdurii Hambach ├«n statul Renania de Nord-Westfalia.

Un purt─âtor de cuv├ónt al poli╚Ťiei din Aachen a declarat c─â zeci de persoane au fost obligate s─â p─âr─âseasc─â zona pentru ca poli╚Ťia s─â poat─â s─â desf─â╚Öoare opera╚Ťiunea de eliminare a protestatarilor.

Pompierii au trebuit s─â pompeze aerul proasp─ât ├«ntr-un tunel dup─â ce cel pu╚Ťin cinci activi╚Öti au ├«ncercat s─â sfideze autorit─â╚Ťile ascunz├óndu-se acolo. Pompierii au declarat c─â tunelul provizoriu era la 5 metri sub p─âm├ónt.

BP: Revenirea c─ârbunelui a dus la cre┼čterea emisiilor de carbon ├«n 2017

Zona este de╚Ťinut─â de compania german─â de energie RWE. Compania dore╚Öte s─â defri╚Öeze p─âdurea pentru a face loc minei de c─ârbune brun, ╚Öi spune c─â este acest lucru e necesar pentru a garanta c─â centralele energetice alimentate cu c─ârbune vor avea combustibili.

Ocuparea p─âdurii Hambach “pericliteaz─â proviziile pentru centralele electrice din apropiere ╚Öi pentru fabricile de rafinare”, a declarat RWE ├«ntr-un comunicat. “Aproximativ 15% din cererea de energie electric─â din regiunea North Rhine-Westphalia este acoperit─â de provizii de c─ârbune din mina de tip Hambach”.

Dar ecologi╚Ötii au sus╚Ťinut c─â Germania ar trebui s─â se ├«ndrepte ├«n direc╚Ťia opus─â ╚Öi s─â lichideze consumul de c─ârbune.┬áZeci de activi┼čti ecologi┼čti s-au instalat ├«n p─âdure, unii ├«n construc┼úii situate ├«n v├órful copacilor, unele la 25 de metri ├«n─âl┼úime.

Cei care au ocupat o parte din pădure au remarcat că pădurea găzduiește copaci seculari și o specie protejată de lilieci. Se estimează că pădurea are o vechime de 12.000 de ani.

 

Comentarii

comentarii