43% dintre americani încă nu cred că schimbările climatice sunt cauzate de activitățile omului

in Schimbări Climatice 20 December 2018 65 Views

Un nou sondaj a scos la iveală faptul că 43% dintre americani nu cred că activitățile omului stau la baza schimbărilor climatice. De aceeași părere este și președintele Statelor Unite, Donald Trump.

În perioada 29 noiembrie – 10 decembrie, Reuters a desfășurat în sondaj referitor la părerea americanilor față de schimbările climatice. Din 4.660 de respondenți, 57% văd activitățile oamenilor, precum arderea combustibililor fosili, ca fiind cauza principală a schimbărilor climatice. Însă un procent de 43 încă nu sunt siguri de această cauză sau cred că schimbările s-au întâmplat în mod natural.

Sondajul a fost realizat de Reuters la scurt timp după ce guvernul Statelor Unite a emis un raport, luna trecută, în care avertiza că încălzirea globală cauzată de om ar putea avea consecințe grave pentru viața americanilor.

„Clima Pământului se schimbă acum mai repede decât în oricare alt punct din istoria civilizației moderne, în primul rând din cauza activității oamenilor”, spune raportul realizat de 300 de oameni de știință și de 13 agenții federale. „Impactul schimbărilor climatice globale sunt deja simțite în Statele Unite și vor fi și mai intense în viitor – dar gravitatea impactului depinde în cea mai mare parte de acțiunile pe care le vom lua pentru a reduce emisiile gazelor cu efect de seră și pentru a ne adapta la schimbările care vor apărea”.

e4home.ro

Motivul pentru care clima s-a schimbat atât de repede în ultima jumătate de secol este creșterea consumului gazelor cu efect de seră, inclusiv dioxidul de carbon de la arderea combustibililor fosili.

Președintele Donald Trump, care a stagnat protejarea mediului de către Statele Unite, dar a sprijinit combustibilii fosili, a respins raportul propriului său guvern, spunând: „Nu cred așa ceva”.

Același sondaj arată că 35% dintre americani văd schimbările climatice cauzate de om ca un pericol iminent (în creștere față de 24%, în 2015, și 32% – 2017). Mai mult, 69% dintre americani vor ca guvernul să colaboreze cu alte țări pentru a combate încălzirea globală, în ciuda faptului că, anul trecut, Trump și-a anunțat intenția de a retrage SUA din Acordul de la Paris (din care fac parte 200 de națiuni).

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii