VIDEO Autoarea Zero Waste Home spune NU reciclării. 3 pași prin care o evită

in EcoLIFESTYLE 25 January 2017 343 Views

„Să ridice mâna cei care cred că trebuie să reciclăm mai mult.” Iată îndemnul cu care Bea Johnson, autoarea cărții Zero Waste Home, își începea discursul în cadrul unui eveniment TedX organizat la finalul anului trecut. „Eu nu cred asta. V-am păcălit cu întrebarea.”, a continuat ea. Iată de ce este Bea împotriva reciclării și ce soluții propune pentru a o evita.

zero deșeuri reciclare

Din 2008, împreună cu familia sa, Bea Johnson produce doar un borcan de deșeuri anual. Stilul său de viață a inspirat-o să scrie o carte. În Zero Waste Home, poveștește despre cum a ajuns la asemenea performanță, ținând cont de 5 recomandări simple: refuză, redu, reutilizează, reciclează și transformă în compost.

zero deșeuri reciclare bea

La finalul lunii decembrie, a fost invitată să vorbească în cadrul unui eveniment TedX organizat în Münster, Germania. A acceptat, în principal pentru a critica modul în care Germania și alte națiuni își propun să rezolve problema deșeurilor, și anume prin reciclare sau incinerare.

Stilul de viață zero deșeuri nu este despre a recicla mai mult, ci despre a recicla mai puțin, prin prevenirea pătrunderii deșeului în casa noastră în primul rând. Reciclarea este ultima variantă. Noi țintim spre zero reciclare.

3 pași prin care Bea reușește să evite reciclarea de deșeuri

Pentru a nu mai fi nevoiți să recicleze, Bea și familia sa au ținut cont de 3 recomandări simple:

  1. Au eliminat produselor de unică folosință și le-a înlocuit cu alternative refolosibile
  2. Cumpără produse vrac (a creat pe site-ul său și o hartă a magazinelor de unde poți cumpăra vrac)
  3. Nu accepta gratuități

 

Puteți urmări mai jos întregul discurs al autoarei Zero Waste Home:

Bea Johnson crede că oricine adoptă un stil de viață bazat pe principiile Zero deșeuri va reuși să economisească timp și să trăiască mai sănătos.

Comentarii

comentarii