Numărul autoturismelor cu emisii poluante ridicate s-a triplat

in Poluare, Transport 23 May 2017 76 Views

Numărul autoturismelor rulate înmatriculate, în primele patru luni din 2017, s-a ridicat la peste 167.000 unități, adică 55% din volumul înregistrat pe întreg anul 2016, 5,7 ori mai multe decât cele noi, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Numărul autoturismelor cu emisii poluante ridicate s-a triplat

Această situație se datorează, după cum APIA a și semnalat încă de anul trecut, eliminării de la 1 februarie a timbrului de mediu. Ceea ce este si mai grav însă, este faptul că s-a triplat numărul autoturismelor rulate importate cu emisii poluante ridicate (Norma Euro3 si 2), respectiv de la circa 23.600 unități în 2016 la circa 68.600 unități în 2017”, au declarat reprezentanții APIA.

Conform datelor publicate, în România, vânzările de autoturisme realizate în primele patru luni din 2017 au fost, ca și în anii precedenți, susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind de 79% (21% persoane fizice).

De asemenea, comparativ cu primele patru luni din 2016 este de remarcat faptul că au crescut atât ponderea cât și volumul achizițiilor realizate de către persoanele fizice. Ponderea a crescut de ponderea de la 13% la 21%, iar volumul, cu 81%.

Aceste cifre constituie un semnal care ne arată detașarea tot mai mare a persoanelor fizice de Programul “Rabla”, care astfel, începe să-și reducă efectul de așteptare pe care l-a generat în ultimii ani în piață”, mai spun reprezentanții APIA.

Comentarii

comentarii