Numărul incendiilor din pădurile Romsilva a crescut cu 140%, în primele 9 luni

in Biodiversitate 22 December 2017 14 Views

Num─ârul incendiilor de p─âdure a crescut cu 140% ├«n acest an ├«n p─âdurile de stat administrate de Romsilva, ├«n primele nou─â luni ale anului fiind ├«nregistrate 284 de incendii, fa╚Ť─â de 118 ├«n perioada similar─â a anului trecut, potrivit datelor Regiei Na╚Ťionale a P─âdurilor.

Numărul incendiilor din pădurile Romsilva a crescut cu 140%, în primele 9 luni

 

Incendiile au afectat, ├«n total, 1.413 hectare, din care 1.311 de litier─â ╚Öi 101,8 hectare suprafe╚Ťe recent regenerate. ├Än incendiile din primele nou─â luni au fost distru╚Öi 75.240 de puie╚Ťi forestieri planta╚Ťi ├«n cursul ac╚Ťiunilor de ├«mp─âdurire, valoarea acestora fiind de 84.804 lei. Cei mai mul╚Ťi puie╚Ťi forestieri, 49.360, au fost distru╚Öi ├«n incendiile de p─âdure produse ├«n jude╚Ťul Cara╚Ö ÔÇô Severin.

├Än jude╚Ťul Gorj s-au ├«nregistrat 60 de incendii de p─âdure, fiind urmat de jude╚Ťele Mehedin╚Ťi, cu 41 de incendii, Alba, cu 28 de incendii, Cara╚Ö-Severin cu 26 ╚Öi Dolj cu 25 de incendii izbucnite ├«n fondul forestier de stat administrat de Romsilva.

Aproape 200 de incendii în pădurile Romsilva, în primele șase luni

╚śi ├«n p─âdurile altor de╚Ťin─âtori, administrate de Romsilva, num─ârul incendiilor a crescut de aproximativ patru ori, fiind ├«nregistrate ├«n primele nou─â luni 111 incendii, fa╚Ť─â de 26 ├«n perioada similar─â a anului trecut. ├Än acest an, ├«n aceste p─âduri administrate de Romsilva, incendiile au afectat 484,7 hectare.

Cele mai multe incendii au fost provocate de focurile nesupravegheate din apropierea p─âdurilor, fiind favorizate de vremea secetoas─â.

Romsilva administreaz─â 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat ├«n proprietatea public─â a statului ╚Öi ofer─â servicii silvice, pe baze contractuale, pe aproape un milion de hectare aflate ├«n proprietatea unit─â╚Ťilor administrative sau ├«n proprietatea privat─â.

Comentarii

comentarii