Numărul incendiilor din pădurile Romsilva a crescut cu 140%, în primele 9 luni

in Biodiversitate 22 December 2017 20 Views

Numărul incendiilor de pădure a crescut cu 140% în acest an în pădurile de stat administrate de Romsilva, în primele nouă luni ale anului fiind înregistrate 284 de incendii, față de 118 în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Regiei Naționale a Pădurilor.

Numărul incendiilor din pădurile Romsilva a crescut cu 140%, în primele 9 luni

 

Incendiile au afectat, în total, 1.413 hectare, din care 1.311 de litieră și 101,8 hectare suprafețe recent regenerate. În incendiile din primele nouă luni au fost distruși 75.240 de puieți forestieri plantați în cursul acțiunilor de împădurire, valoarea acestora fiind de 84.804 lei. Cei mai mulți puieți forestieri, 49.360, au fost distruși în incendiile de pădure produse în județul Caraș – Severin.

În județul Gorj s-au înregistrat 60 de incendii de pădure, fiind urmat de județele Mehedinți, cu 41 de incendii, Alba, cu 28 de incendii, Caraș-Severin cu 26 și Dolj cu 25 de incendii izbucnite în fondul forestier de stat administrat de Romsilva.

Aproape 200 de incendii în pădurile Romsilva, în primele șase luni

Și în pădurile altor deținători, administrate de Romsilva, numărul incendiilor a crescut de aproximativ patru ori, fiind înregistrate în primele nouă luni 111 incendii, față de 26 în perioada similară a anului trecut. În acest an, în aceste păduri administrate de Romsilva, incendiile au afectat 484,7 hectare.

Cele mai multe incendii au fost provocate de focurile nesupravegheate din apropierea pădurilor, fiind favorizate de vremea secetoasă.

Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului și oferă servicii silvice, pe baze contractuale, pe aproape un milion de hectare aflate în proprietatea unităților administrative sau în proprietatea privată.

Comentarii

comentarii