O bancă din Olanda plantează un copac la fiecare 100 de euro cheltuiţi cu noul său card

Bunq, un startup fintech din Olanda, a lansat un card metalic numit Green Card şi oferă un tip special de „cashback”, scrie TechCrunch. Pentru fiecare 100 de euro cheltuiți, Bunq plantează un copac. Compania s-a asociat cu asociaţia Eden Reforestation Projects pentru a finanța reîmpăduririle de pe tot globul.

Fabricarea unei cărți metalice nu este chiar ecologică, însă compania spune că este făcut din material reciclabil. Acesta este motivul pentru care Green Card expiră după șase ani în loc de patru ani, cum se întâmplă de obicei cu cardurile bancare.

„Cu bunq Green Card, am decis să ajutăm cu reîmpădurirea în Madagascar. Națiunea insulară a cunoscut unele dintre cele mai grave pierderi forestiere ale oricărei țări de pe pământ, unde peste 90% din pădurile originale ale Madagascarului au fost distruse. Aceasta are consecințe reale asupra vieții sălbatice unice care trăiește acolo, deoarece 75% din speciile de animale găsite în Madagascar nu se găsesc nicăieri în altă parte a lumii”, spun reprezentanţii fintech-ului.

Pentru clienţii premium banca oferă un bonus suplimentar, pentru fiecare 100 de euro cheltuiți, va planta un copac suplimentar.

Banca spune că arborii pe care clienţii săi îi plantează prin Eden Reforestation Projects captează 308 kg de carbon pe durata vieții acestora, estimată la 25 de ani.

„Cheltuiește 1.000 de euro pe lună cu cartea verde bunq? În doar cinci ani, puteți începe să vă compensați amprenta anuală de carbon și să deveniți complet neutri din punct de vedere al carbonului!”

Eden Reforestation Projects este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este de a oferi salarii corecte sătenilor săraci ca agenți ai restaurării pădurilor globale. ONG-ul spune că îi angajează pe cei mai săraci dintre cei săraci să crească, să planteze și să păsteze pădurea alcătuită din specii autohtone până la maturitate.

Până în anul 2025, obiectivul său este să planteze minimum 500 de milioane de copaci în fiecare an. Proiectul a început în anul 2004 în Etiopia, şi de atunci s-a extins în Madagascar în 2007, Haiti în 2010, Nepal în 2015, Indonezia în 2017 și Mozambic în 2018. În total, ONG-ul a plantat până în prezent peste 265 milioane de arbori în 82 de locuri.

spot_img

Ultimele știri