O companie care foloseşte plastic pentru a construi drumuri a deschis prima sa fabrică în Marea Britanie

O companie care utilizează deșeuri de plastic pentru a construi drumuri de suprafață și-a deschis prima fabrică în Marea Britanie. Fabrica MacRebur din Lockerbie va aduna gunoaie care altfel ar fi ajuns la depozitul de deșeuri pentru a ajuta la producerea de asfalt.


MacRebur/BBC

Un drum de un kilometru realizat cu acest amestec ar folosi echivalentul a aproximativ 684.000 de sticle de plastic sau 1,8 milioane de pungi de plastic de unică folosință.

Directorul executiv Toby McCartney a declarat că deschiderea primei fabrici a fost o „etapă importantă”.

El a spus că va contribui la combaterea atât a deșeurilor de plastic, cât și a drumurilor pline de gropi. Noua fabrica va granula gunoi care altfel ar fi dus la depozitul de deșeuri.

Granulele sunt amestecate cu un activator pentru a face plasticul să se lege și apoi sunt ambalate pentru a fi distribuite producătorilor de asfalt.

Compania a spus că amestecul său a permis extinderea și îmbunătățirea bitumului utilizat în producția de asfalt, reducând cantitatea de combustibil fosil utilizat.

„Tehnologia noastră înseamnă că nu numai că putem ajuta la rezolvarea problemei deșeurilor din plastic, ci și la drumuri care să facă față mai bine schimbărilor climatice, reducând crăpăturile și gropile. Pentru că drumurile noastre sunt mai flexibile datorită proprietăților materialelor plastice utilizate în acestea. Deși un drum MacRebur arată la fel ca oricare altul, acesta are o rezistență și durabilitate îmbunătățite”, a declarat McCartney.

Dacă afirmaţiile companiei sunt corecte cu privire la robustețea produsului său, drumurile din plastic ar putea schimba radical industria.

Drumurile convenționale folosesc țiței pentru a face bitumul care leagă rocile, calcarul și nisipul. Acest nou proces înlocuiește o parte din acel ţiţei cu plastic. Și acolo se pare că este și un „ingredient secret”.

Câteva teste pilot au avut loc în câteva localităţi, inclusiv Dumfries și Galloway și Aberdeenshire.

„Tehnologia noastră înseamnă, de asemenea, că nu există micro particule din plastic prezente în mix și putem chiar să reciclăm drumul până la sfârșitul duratei sale de viață, creând o economie circulară durabilă și rentabilă”.

MacRebur spune că discută, de asemenea, cu Tesco, cel mai mare lanţ de magazine din ţară, pentru a repara unele parcări pentru retailer. Pe de altă parte, tocmai a convenit într-un acord de 1,6 milioane de lire sterline cu Departamentul de Transport pentru a testa tehnologia în Cumbria.

spot_img

Ultimele știri