O companie din SUA produce bere din ape uzate şi a încheiat un parteneriat cu clubul de fotbal Manchester City

in Business, Companii, EcoINOVATIE 11 September 2019 45 Views

Xylem, o companie din SUA, produce bere din apele uzate ale capitalei Germaniei. De curând, a încheiat un parteneriat cu Manchester City Football Club şi Heineken Manchester pentru a produce “Raining Champions” – o bere în ediţie limitată făcută cu apă de ploaie purificată colectată de pe acoperişul stadionului Etihad.

„Raining Champions” este cea mai recentă bere campanie a Xylem și City pentru a arăta fanilor fotbalului la nivel mondial cum fiecare țară de pe Pământ se confruntă cu provocări serioase și în creştere, cum ar fi lipsa accesului la apă curată și inundațiile.

„Până în 2050, se estimează că peste cinci miliarde de oameni ar putea suferi din cauza lipsei de apă”, spune Joseph Vesey, vicepreședinte senior și director de marketing la Xylem. „Ce modalitate mai bună de a-i educa pe fanii fotbalului în legătură cu aceste provocări urgente decât cu o bere din apă de ploaie. Prin această inițiativă și prin campania noastră mai largă „Mai aproape decât crezi”, ne propunem să inspirăm următoarea generație de fani să gândească diferit despre provocările apei”.

Berea „Raining Champions” a fost fabricată cu apă de ploaie purificată cu tehnologii avansate dovedite de tratare de la Xylem care produc apă potabilă sigură și curată la cele mai înalte standarde.

Bere din apele uzate ale Berlinului

Xylem s-a mai asociat cu municipală apă din Berlin Berliner Wasserbetriebe și Kompetenzzentrum Wasser Berlin (Centrul de Competență pentru Apă din Berlin) pentru a produce „Reuse Brew” – o bere obținută din apele uzate purificate și tratate. Berea a fost prezentată la Conferința Internațională a Apei (IWA), Conferința Internațională privind Reclamarea și Reutilizarea Apei din Berlin, alături de o serie de soluții de reutilizare a apei.

Pentru a garanta cea mai înaltă calitate posibilă și siguranța consumatorilor, apa folosită pentru fabricarea berii a fost tratată cu tehnologiile avansate ale Xylem. Aceasta include procedeul MiPRO cu lumină ultravioletă și peroxid de hidrogen. Acest proces avansat de oxidare aduce apa la cel mai înalt nivel de puritate posibil, spune compania.

„Cu Berlin Reuse Brew, vrem să demonstrăm că posibilitățile tehnice de transformare a apelor uzate în apă potabilă sunt aproape nelimitate”, spune Ulf Miehe, Kompetenzzentrum Wasser Berlin.

Compania, cu sediul central la New York, a fost fondată în 2011 şi are 17.000 de angajaţi. Linia principală de business este furnizarea de echipamente pentru tratarea apei.

Comentarii

comentarii