O companie elveţiană a conceput un nutreţ pentru vaci care ajută în lupta cu încălzirea globală

in Business, EcoLIFESTYLE 9 October 2018 34 Views

O companie din Elve┼úia a dezvoltat un nutre┼ú care reduce cantitatea de gaze cu efect de ser─â, ├«n special metan, emanate ├«n atmosfer─â de fermele de vaci ajut├ónd astfel ├«n lupta cu ├«nc─âlzirea global─â, anun╚Ť─â Reuters.

O singur─â vac─â produce anual echivalentul a circa trei tone de dioxid de carbon (CO2), sus┼úine Agolin, companie cu sediul ├«n ora┼čul elve┼úian Biere, ├«n apropiere de Lausanne.

Cofondatorul ┼či directorul general al companiei, Kurt Schaller, a declarat pentru Reuters c─â nutre┼úul specializat poate contribui la reducerea emisiilor cu 10%.

”Vindem amestec pentru circa un milion de vaci pe an… ├Än Uniunea European─â sunt 25-28 de milioane de vaci, a┼čadar este un procent important. Acesta reprezint─â ast─âzi o reducere de 300.000 de tone de CO2”, a spus el.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, sectorul zootehnic este răspunzător de până la 18% din gazele cu efect de seră care contribuie la încălzirea globală.

Vacile care m─ân├ónc─â alge produc cu jum─âtate mai pu╚Ťine gaze dec├ót celelalte

Aproape un sfert din această cantitate provine de la flatulenţa bovinelor.

”Eructa┼úiile vacilor – pentru c─â este vorba mai mult despre eructa┼úii dec├ót despre flatulen┼ú─â – constituie aproximativ… 4% dintre (toate) emisiile de gaze cu efect de ser─â”, a declarat Anne Mottet, responsabil cu politica de cre┼čtere a animalelor ├«n cadrul Organiza┼úiei pentru Alimenta┼úie ┼či Agricultur─â (FAO).

Agolin a precizat c─â testele efectuate au demonstrat c─â produsele companiei sale ajut─â de asemenea la cre┼čterea produc┼úiei de lapte ┼či la eficientizarea procesului de hr─ânire, beneficii u┼čor de cuantificat de c─âtre fermieri.

”Un fermier nu prime┼čte niciun cent dac─â ├«┼či reduce produc┼úia de metan”, a spus Beatrice Zweifel care ocup─â func┼úia de director tehnic ├«n cadrul companiei. ”├Äns─â acest lucru ├«ncepe s─â se schimbe pu┼úin, spre exemplu ├«n California, unde fermierii trebuie s─â-┼či reduc─â produc┼úia de metan cu 40%”, a ad─âugat ea.

Studiu: marii producători de carne ai lumii nu își măsoară emisiile de gaze cu efect de seră

Comentarii

comentarii