O companie germana a creat o aplicatie smartphone ce identifica ouale cu dioxina

in EcoLIFESTYLE 11 January 2011 107 Views

O companie germana a lansat o aplicatie care permite introducerea codului unui ou intr-un dispozitiv smartphone pentru a se afla daca este contaminat cu dioxina, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Compania Barcoo este specializata in fabricarea de dispozitive pentru scanarea codurilor de bare. In conditiile in care ouale au doar serii de identificare, Barcoo a creat o aplicatie care va permite identificarea gratuita a produselor contaminate. 

”Scrieti in telefon seria oului si veti afla daca face sau nu parte din lotul contaminat”, declara un director din cadrul companiei, Martin Scherer.

Autoritatile germane au publicat seriile produselor care provin din fermele unde exista suspiciuni de contaminare, precizeaza Scherer. Dispozitivul va stabili si daca produsul este sau nu ecologic.

Aproximativ 3.000 de ferme germane afectate de scandalul contaminarii cu dioxina isi vor relua activitatile, a anuntat astazi Ministerul Agriculturii din landul Saxonia Inferioara.

”Vor mai ramane inchise 1.470 de ferme dintre cele 4.400 vizate de interdictiile initiale. In colaborare cu responsabilii locali, au fost colectate toate datele disponibile pentru o analiza solida si au fost identificate fermele unde nu exista riscuri pentru consumatori, a comunicat Ministerul Agriculturii. 

 

Comentarii

comentarii