O echipă de arhitecţi români produce la Brăila încărcătoare solare pentru dispozitive mobile

in Energie 29 October 2018 149 Views

Echipa de arhitec╚Ťi rom├óni Triptic Studio a lansat, pe 25 octombrie, proiectul Green Spots ÔÇô ├Änc─ârc─âtoare Solare Urbane. Sta╚Ťiile de ├«nc─ârcare pentru dispozitive mobile ce transform─â energia solar─â ├«n energie electric─â sunt produse ├«ntr-o fabric─â din Br─âila.

Energia electric─â a sta╚Ťiilor de ├«nc─ârcare este produs─â de panouri fotovoltaice, acestea put├ónd alimenta p├ón─â la 12 dispozitive simultan. Bateria cu litiu-ion ├«ncorporat─â stocheaz─â energie pentru un total de 300 de ├«nc─ârc─âri, iar sta╚Ťiile pot fi folosite at├ót pe timp de zi, c├ót ╚Öi noaptea.

ÔÇŁDe╚Öi nevoia noastr─â de a comunica prin intermediul dispozitivelor mobile este tot mai mare, la nivelul spa╚Ťiului public, solu╚Ťiile de ├«nc─ârcare a bateriei sunt aproape inexistente ├«n Rom├ónia. Astfel, Green Spots vine cu o solu╚Ťie la o nevoie cotidian─â a omului modern.ÔÇŁ, spune Cristian Danciu, Business Developer Green Spots.

Exist─â trei modele standard de ├«nc─ârc─âtoare Green Spots, de dimensiuni ┼či capacit─â┼úi diferite:

  1. ICON, modelul standard cu nou─â panouri fotovoltaice flexibile (135W) integreaz─â o baterie litiu-ion de 12Vx 60A. Sta┼úia include ┼čase prize USB de maximum 10W (1-2A, 5V) ╚Öi este echipat─â cu blaturi de depozitare pentru sporirea gradului de confort la utilizare.
  2. IDEA este versiunea care integreaz─â trei panouri fotovoltaice (90W) ╚Öi o baterie litiu-ion de 12Vx60A. ╚śi aceast─â sta╚Ťie permite ├«nc─ârcarea a ┼čase dispozitive mobile simultan, ├«ns─â se diferen╚Ťiaz─â de varianta standard prin prezen╚Ťa panourilor publicitare. Modelul Idea ofer─â o solu╚Ťie de afi╚Öaj stradal pentru branduri.
  3. IDOL┬áeste cel mai avansat model produs de Triptic ╚Öi ofer─â utilizatorilor 12 prize USB, precum ╚Öi un grad sporit de confort prin prezen╚Ťa b─âncu╚Ťelor ╚Öi a unui blat generos. Idol este echipat 6 panouri, cu o putere total─â de 180 W ╚Öi a fost special creat pentru parcuri ╚Öi pia╚Ťete urbane.

Sta╚Ťiile solare pot fi adaptate ├«n func╚Ťie de nevoile clien╚Ťilor.

ÔÇŁDe la dotarea standard cu prize USB ╚Öi LED-uri pentru iluminat nocturn, acestea pot fi echipate suplimentar cu WIFI, sisteme de supraveghere video, panouri cu touchscreen ╚Öi alte elemente de designÔÇŁ, spune Aurel Basuc, unul din arhitec╚Ťii care au proiectat Green Spots.

Green Spots propune un nou tip de mobilier stradal, care poate contribui substan╚Ťial la dezvoltarea zonei ├«n care este amplasat.

ÔÇŁPrin pozi╚Ťionarea instala╚Ťiilor ├«n spa╚Ťiul public, urm─ârim s─â oferim solu╚Ťii at├ót pietonului, c├ót ╚Öi investitorului. Pentru acesta din urm─â, existen╚Ťa unui spa╚Ťiu publicitar poate face atr─âg─âtoare investi╚Ťia. ├Äns─â, principalul aspect de luat ├«n calcul este transformarea spa╚Ťiului ├«n sine. Crearea unui atractor la nivel urban implic─â o serie de investi╚Ťii, precum magazine, cafenele, bistro-uri, toate acestea gener├ónd fluxuri de oameniÔÇŁ, afirm─â Adrian ╚Üu╚Ťuianu, cofondatorul Green Spots.

Clien╚Ťii Green Spots vin at├ót din sectorul public, c├ót ╚Öi din cel privat. Dispozitivele pot fi achizi╚Ťionate, ├«ns─â Triptic Studio anun╚Ť─â ╚Öi posibilitatea de a ├«nchiria ├«nc─ârc─âtoarele solare pentru expozi╚Ťii, festivaluri sau alte evenimente ├«n aer liber.

Cluj-Napoca este primul ora╚Ö din Rom├ónia care a apelat la ├«nc─ârc─âtoarele stradale Green Spots, ├«n cadrul unui proiect pilot desf─â╚Öurat de Triptic, ├«mpreun─â cu autorit─â╚Ťile locale ╚Öi o companie interna╚Ťional─â de utilit─â╚Ťi.

Proiectul Green Spots ÔÇô ├Änc─ârc─âtoare solare urbane este unul din finali╚Ötii Startarium Pitch Day, cea mai mare competi╚Ťie pentru startup-uri din Rom├ónia.

Triptic Studio este o firm─â de arhitectur─â fondat─â ├«n anul 2013 de arhitec╚Ťii Aurel Basuc ╚Öi Adrian ╚Üu╚Ťuianu, ├«mpreun─â cu economistul Cristian Danciu. Triptic ofer─â servicii complete de proiectare: arhitectur─â, structuri, instala╚Ťii, securitate la incendii, pentru domeniul reziden╚Ťial, industrial, retail sau entertainment.

Comentarii

comentarii