O insulă din Filipine, închisă timp de şase luni începând cu 26 aprilie, din cauza deșeurilor

in Poluare 11 April 2018 62 Views

Insula Boracay din Filipine va fi închisă pentru turiști timp de șase luni, începând cu 26 aprilie, în urma îngrijorărilor autorităților cu privire la daunele pe care deșeurile le-ar putea provoca plajelor. La începutul anului, președintele filipinez Rodrigo Duterte că plaja din insulă s-a transformat într-o “fosă septică”, avertizând că va închide permanent Boracay dacă nu va fi curăţată.

O insulă din Filipine, închisă timp de şase luni începând cu 26 aprilie, din cauza deșeurilor

Duterte a spus că Boracay s-ar putea transforma într-o catastrofă de mediu, fapt ce ar îndepărta milioanele de turişti străini şi locali care vizitează insula în fiecare an.

Boracay este apreciată atât de turiştii străini, cât şi de cei locali pentru plajele sale cu nisip alb. Insula a fost votată cea mai frumoasă din lume anul trecut într-un sondaj publicat de revista Conde Nast Traveller şi s-a dezvoltat rapid în ultimul deceniu. Numai anul trecut a atras aproape două milioane de vizitatori.

Decizia președintelui nu a fost însă bine primită de cei care lucrează în industria turismului de pe insulă. Boracay susține aproximativ 500 de companii legate de turism, care au atras anul trecut venituri totale de 1,07 miliarde de dolari. Guvernul le-a dat asigurări că afacerile ce vor fi afectate de închiderea temporară, vor primi ajutor financiar.

Nu este însă clar cum va fi implementată măsura, deși departamentul de comerț și industrie au propus anterior închiderea insulei în etape, spunând că o închidere totală ar fi în detrimentul companiilor.

Măsura de închidere a insulei vine în urma unor îngrijorări legate de sănătatea mediului înconjurător. Oficialii au avertizat că firmele care își desfășoară activitatea pe insulă au deversat apă uzată în mare.

În luna februarie, președintele țării a condamnat hotelurile, restaurantele și alte afaceri turistice ale insulei, acuzându-i că au deversat canalizarea direct în mare.

Vă voi acuza de o gravă neglijență a datoriei [pentru] a transformarea insulei Boracay într-un bazin de pește sau un bazin de canalizare”, a spus Duterte la acea dată. “Fie că o curățați, fie o voi închide definitiv. Va veni o vreme în care turiștii străini nu vor mai merge acolo.”

Comentarii

comentarii