O insulă din Grecia a devenit prima insulă certificată Smoke-Free Culture din lume

in Politici verzi 8 October 2019 154 Views

Insula Astypalea din Grecia este prima insulă certificată Smoke-Free Culture din lume după ce a dezvoltat cu succes o cultură în care locuitorii și vizitatorii sunt încurajați să elimine fumul de țigară din viața lor, anunţă Philip Morris International, într-un comunicat.

Insula a primit certificarea Smoke-Free Culture din partea TÜV Austria, o importantă organizație independentă de certificare, ca recunoaștere a angajamentului de a reduce fumatul țigărilor prin implementarea și îmbunătățirea permanentă a unui set de măsuri care încurajează renunțarea la fumat, cea mai bună alegere pentru sănătatea fumătorilor, sau trecerea la alternative mai bune dacă aceștia nu pot renunța.

TÜV Austria a dezvoltat un protocol independent de certificare în 2018 și desfășoară audituri pentru a verifica dacă o organizație îndeplinește condițiile definite de protocol. În urma unei evaluări obiective, imparțiale și complet documentate, se acordă o certificare. Această certificare este disponibilă pentru o varietate de organizații, inclusiv evenimente, corporații și locații, cum ar fi localități, insule și alte destinații.

Insula a adoptat o cultură fără fum, inclusiv prin adăugarea acestei informații în identitatea vizuală și prin afișarea de panouri informative în aeroport, în port, pe plaje și în zona istorică unde sunt localizate emblematicele mori de vânt, în vederea informării localnicilor și a vizitatorilor.

Pe lângă informații despre respectarea legislației anti-fumat, panourile oferă fumătorilor adulți și resurse pentru a renunța la fumat, dar și informații despre alternative mai bune celor care ar continua să fumeze.

Comentarii

comentarii