O nou─â campanie a Grupul Verzilor Europeni cere supermarketurilor s─â reduc─â utilizarea plasticului

in Poluare 9 July 2018 22 Views

Grupul Verzilor Europeni a lansat o nou─â campanie prin platforma Tilt prin care cere supermarketurilor s─â ia m─âsuri de reducere a utiliz─ârii ambalajelor din plastic ╚Öi s─â ofere clien╚Ťilor alternative mai prietenoase cu mediul.

├Än cadrul campaniei ÔÇ×Stop useless plasticÔÇŁ, semnatarii solicit─â supermarketurilor s─â reduc─â utilizarea materialelor plastice de unic─â folosin╚Ť─â. Reprezentan╚Ťii supermarketurilor sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â intre ├«n contact cu furnizorii lor ╚Öi s─â le cear─â reducerea ambalajelor de plastic inutile.

ÔÇ×Cerem supermarketurilor s─â lucreze cu noi ├«mpotriva plasticului de unic─â folosin╚Ť─â prin reducerea cantit─â╚Ťii de ambalaje de plastic folosite ├«n magazine ╚Öi ├«n transportul bunurilor. Cerem supermarketurilor s─â ia leg─âtura cu furnizorii lor ╚Öi s─â le cerar─â reducerea ambalajelor inutile ╚Öi oferirea alternativelor pentru clien╚Ťi atunci c├ónd este posibil. Cerem supermarketurilor s─â pun─â presiune pe legislatorii din ╚Ť─ârile lor ╚Öi de la Bruxelles pentru a aproba noi reguli clare ╚Öi cu caracter obligatoriu pentru a reduce produc╚Ťia de plastic inutil.ÔÇŁ

În fiecare an, sunt produse peste 300 milioane de tone de plastic, dintre care 8 milioane de tone ajung în oceane. Tilt citează prognoza ONU conform căreia până în 2050 va fi mai mult plastic decât pești în oceane. În plus, plasticul este făcut din combustibili fosili, contribuind semnificativ la schimbările climatice și dăunând mediului înconjurător.

Peti╚Ťia poate fi semnat─â pe website-ul Tilt, unde sunt disponibile ╚Öi alte campanii ini╚Ťiate ├«n cadrul proiectului.

Comunitatea Tilt a fost ├«nfiin╚Ťat─â de Verzii Europeni ╚Öi func╚Ťioneaz─â ca o platform─â dedicat─â societ─â╚Ťii civile care militeaz─â pentru o Uniune European─â mai corect─â ╚Öi mai verde.

ÔÇ×Tilt este o mi╚Öcare cet─â╚Ťeneasc─â care solicit─â ca Uniunea European─â s─â func╚Ťioneze pentru fiecare dintre noi ÔÇô nu doar pentru c├ó╚Ťiva privilegia╚Ťi. ╚śi cu noua dreapt─â cresc├ónd ├«n popularitate, oameni care neag─â schimb─ârile climatice ├«n Parlamentul European, ╚Öi marile corpora╚Ťii cu mai mult─â putere dec├ót orice alt guvern ÔÇô nu ne putem permite s─â pierdem timpul.ÔÇŁ

Partidul Verzilor Europeni lucreaz─â foarte str├óns cu Grupul Verzilor/Alian╚Ťa Liber─â European─â ├«n Parlamentul European. Grupul Verzilor/Alian╚Ťa Liber─â European─â este un grup europarlamentar format din Verzi, reprezentan╚Ťi ai na╚Ťiunilor apatride ╚Öi a minorit─â╚Ťilor dezavantajate, av├ónd 58 de membri ├«n Parlamentul European.

libris.ro

├Än cadrul Tilt a mai fost ini╚Ťiat─â o campanie de sus╚Ťinere a transparen╚Ťei fiscale ├«n Uniunea European─â, ├«n condi╚Ťiile ├«n care ├«n fiecare an sunt pierdu╚Ťi 50-70 milioane de euro din cauza practicilor de evaziune fiscal─â a marilor corpora╚Ťii. De asemenea, Tilt sus╚Ťine o abordare umanitar─â a problemei refugia╚Ťilor ╚Öi a imigran╚Ťilor nedocumenta╚Ťi prin campania Welcoming Europe.

Comentarii

comentarii