O nouă campanie a Grupul Verzilor Europeni cere supermarketurilor să reducă utilizarea plasticului

in Poluare 9 July 2018 142 Views

Grupul Verzilor Europeni a lansat o nouă campanie prin platforma Tilt prin care cere supermarketurilor să ia măsuri de reducere a utilizării ambalajelor din plastic și să ofere clienților alternative mai prietenoase cu mediul.

În cadrul campaniei „Stop useless plastic”, semnatarii solicită supermarketurilor să reducă utilizarea materialelor plastice de unică folosință. Reprezentanții supermarketurilor sunt încurajați să intre în contact cu furnizorii lor și să le ceară reducerea ambalajelor de plastic inutile.

„Cerem supermarketurilor să lucreze cu noi împotriva plasticului de unică folosință prin reducerea cantității de ambalaje de plastic folosite în magazine și în transportul bunurilor. Cerem supermarketurilor să ia legătura cu furnizorii lor și să le cerară reducerea ambalajelor inutile și oferirea alternativelor pentru clienți atunci când este posibil. Cerem supermarketurilor să pună presiune pe legislatorii din țările lor și de la Bruxelles pentru a aproba noi reguli clare și cu caracter obligatoriu pentru a reduce producția de plastic inutil.”

În fiecare an, sunt produse peste 300 milioane de tone de plastic, dintre care 8 milioane de tone ajung în oceane. Tilt citează prognoza ONU conform căreia până în 2050 va fi mai mult plastic decât pești în oceane. În plus, plasticul este făcut din combustibili fosili, contribuind semnificativ la schimbările climatice și dăunând mediului înconjurător.

Petiția poate fi semnată pe website-ul Tilt, unde sunt disponibile și alte campanii inițiate în cadrul proiectului.

Comunitatea Tilt a fost înființată de Verzii Europeni și funcționează ca o platformă dedicată societății civile care militează pentru o Uniune Europeană mai corectă și mai verde.

„Tilt este o mișcare cetățenească care solicită ca Uniunea Europeană să funcționeze pentru fiecare dintre noi – nu doar pentru câțiva privilegiați. Și cu noua dreaptă crescând în popularitate, oameni care neagă schimbările climatice în Parlamentul European, și marile corporații cu mai multă putere decât orice alt guvern – nu ne putem permite să pierdem timpul.”

Partidul Verzilor Europeni lucrează foarte strâns cu Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană în Parlamentul European. Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană este un grup europarlamentar format din Verzi, reprezentanți ai națiunilor apatride și a minorităților dezavantajate, având 58 de membri în Parlamentul European.

libris.ro

În cadrul Tilt a mai fost inițiată o campanie de susținere a transparenței fiscale în Uniunea Europeană, în condițiile în care în fiecare an sunt pierduți 50-70 milioane de euro din cauza practicilor de evaziune fiscală a marilor corporații. De asemenea, Tilt susține o abordare umanitară a problemei refugiaților și a imigranților nedocumentați prin campania Welcoming Europe.

Comentarii

comentarii