Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

O nouă descoperire ar putea contribui la previziunile viitoare privind schimbările climatice

Un nou studiu sugerează că oamenii de știință au descoperit de unde provine o mare parte din azotul planetei. Acest lucru ar putea fi important deoarece cercetătorii depun eforturi pentru a găsi moduri de prin care să îmbunătățească prognozele privind schimbările climatice.

previziunile viitoare privind schimbările climatice

Azotul este un element chimic al cărui simbol este N, iar numărul atomic, 7. Este un element chimic nemetalic inodor și incolor, care apare în cantități importante în atmosfera Pământului și este o parte componentă a tuturor țesuturilor vii. Acest element a fost descoperit de fizicianul scoțian Daniel Rutherford, în anul 1772. Nitrogenul este, cantitativ, cea mai mare componentă a atmosferei Pământului (78,084% după volum, 75,5% după greutate)

Într-un studiu publicat săptămâna trecută în revista Science, o echipă de cercetători de la Universitatea Davis din California a descoperit că mai mult de un sfert din cantitatea de azot disponibilă pe pla mondial – până la 26% – ar putea fi ascunsă în roca de bază a pământului, iar restul s-ar afla în atmosfera planetei noastre.

Acest lucru contravine teoriilor anterioare care sugerează că atmosfera oferă tot azotul care permite să crească viața plantelor.

Descoperirea azotului lipsă de către echipa de la UC Davis deschide și posibilitatea prognozelor mai precise privind schimbările climatice, care se bazează în mare măsură pe ciclul carbonului planetei noastre. Și cu mai mult azot disponibil pentru a facilita ciclul, cercetătorii cred că prezența gazului, nedescoperită anterior, ar putea izola un procent mai mare de emisii nocive de gaze cu efect de seră decât credeau odată, potrivit Science Daily.

Constatările au fost bazate pe cercetările anterioare din partea aceleiași echipe de la UC Davis, care au sugerat existența unor niveluri ridicate de azot găsite în roci și copaci din munții Klamath din California de Nord.

Studiul nostru arată ca intemperiile cu azot sunt o sursă importantă la nivel global de nutriție pentru soluri și ecosisteme din întreaga lume „, se arată într-un comunicat al autorului co-condus al studiului, Ben Houlton, director al Institutului Muir al UC Davis. „Această descoperire contrazice paradigma lungă de secole, care a pus bazele științelor mediului.”

spot_img

Ultimele știri