O noua viziune asupra CSR-ului, la Social Responsibility Seminar

Prima scoala de CSR din Romania pentru studenti, Social Responsability Seminar, va fi organizata de AIESEC Bucuresti la Olanesti si se va desfasura in zile 22-24 februarie.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, CSR Bridge, care presupune, pe langa o scoala de CSR, doua alte actiuni importante: evenimentul public de educare a cetatenilor "Bucurestiul Fluiera Fault" si organizarea de intershipuri la nivel global pe teme de responsabilitate sociala corporatista oferite de ONG-uri romanesti studentilor din reteaua internationala.

O data cu lansarea site-ului oficial, studentii au fost invitati sa aplice pentru participarea la conferinta de la Olanesti, 19 februarie fiind data limita pentru depunerea aplicatiilor.

"Pana in ultima zi am avut peste 230 de aplicanti, lucru ce demonstreaza interesul studentilor in acest domeniu", a declarat Catalina Simion, Project Manager CSR Bridge – AIESEC Bucuresti.

"Un proiect de responsabilitate sociala va avea un impact consistent in societate daca va implica atat companii, cat si ONG-uri, studenti plus internationalism. Aceasta a fost ideea din care s-a nascut CSR Bridge. Suntem 9 oameni, pasionati de CSR care creeaza puntile de legatura dintre actorii principali in implementarea acestui concept in societatea civila in Bucuresti", a adaugat aceasta.

Social Responsability Seminar este o conferinta de 3 zile, desfasurata la Olanesti, la care vor participa 60 de studenti, selectati pe baza motivatiei personale si a interesului pe care acestia il manifesta.

"Ei vor avea sansa de a descoperi uneltele necesare crearii unui mediu de afaceri responsabil de la personalitati imortante, precum: Luminita Oprea, initiatoarea Conferintei Internationale de CSR si autoare a primei carti de CSR din Romania, Mona Nicolici-CSR Communication Manager Petrom, Georgeta Bora din partea ABN Amro, Teia Catana-Presedinte Viitor Plus, Dragos Tuta-Director Selenis si Hans Hedrich-Coordonatorul Proiectului "Sighisoara Durabila", a mai spus Catalina Simion.

Cealalta parte integrata a proiectului CSR Bridge, "Bucurestiul Fluiera Fault", se va desfasura in perioada 13-14 martie si presupune participarea a 600 de voluntari si a unor importante personalitati din Bucuresti. Evenimentul trage un semnal de alarma asupra a trei mari directii de dezvoltare durabila in mediul din Bucuresti: promovarea bicicletelor ca mijloc de transport, spatiul verde care pierde teren in favoarea betoanelor in Bucuresti si lupta impotriva gunoaielor aruncate la intamplare.

Evenimentul are ca scop responsabilizarea cetatenilor Capitalei in vederea crearii si mentinerii unui mediu curat si sanatos. In prima zi participantii vor planta copacii intr-unul din parcurile bucurestene,
reimprospatand si infrumsetand spatiile verzi. In cea de-a doua zi, voluntarii vor defila pe strazile Capitalei, purtand la ei fluiere si tricouri speciale cu mesaje ce vizeaza responsabilitatea sociala in Bucuresti.

AIESEC este cea mai mare organizatie internationala de tineri, prezenta in 100 de tari si teritorii, cu peste 23.000 de membri si 60 de ani de existenta. Scopul AIESEC este dezvoltarea liderilor care sa aiba mai tarziu impactul necesar in societate. Totodata, AIESEC organizeaza la nivel global conferinte pe teme de responsabilitate sociala corporatista de mai bine de 10 ani. In Bucuresti AIESEC are o experienta de 17 ani in proiecte dedicate studentilor si stagii internationale de practica.

spot_img

Ultimele știri