O platform─â online pentru haine second hand a devenit primul unicorn din Lituania

in Business 2 December 2019 97 Views

Vinted, o platform─â e-commerce pentru ├«mbr─âc─âminte second hand, a devenit primul unicorn tehnologic al Lituaniei, dup─â ce a str├óns 128 de milioane de euro ├«ntr-o rund─â de finan┼úare care a dus evaluarea companiei la peste un miliard de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru a stimula dezvoltarea produselor, pentru expansiunea geografic─â ├«n Europa ┼či pentru angaj─âri, iar o parte va merge spre achizi┼úii.

Runda de finan╚Ťare a fost condus─â de noul investitor Lightspeed Venture Partners, cu participarea sponsorilor existen╚Ťi, inclusiv Sprints Capital, Insight Venture Partners, Accel ╚Öi Burda Principal Investments.

Vinted a fost fondat─â ├«n 2008 la Vilnius, Lituania ╚Öi ofer─â o experien╚Ť─â mobil─â peer-to-peer pentru utilizatori prin care s─â v├ónd─â, cumpere ╚Öi s─â schimbe haine second-hand.

ÔÇ×Ne apropiem de un punct de inflexiune pe pia╚Ť─â pentru moda second-hand; consumatorii din ├«ntreaga lume sunt din ce ├«n ce mai con╚Ötien╚Ťi de alegerile lor de cump─ârare. Suntem recunosc─âtori fa╚Ť─â de noii no╚Ötri sus╚Ťin─âtori, care cred ├«n misiunea noastr─â de a face din second-hand, prima alegere de cump─ârare ├«n toat─â lumea. Investi╚Ťia de ast─âzi este o aprobare a oportunit─â╚Ťii viitoare a pie╚Ťei ╚Öi a abord─ârii noastre de a maximiza generarea de valori pentru membrii no╚Ötri”, a spus Thomas Plantenga, CEO Vinted.

Compania cu sediul ├«n Vilnius a fost ├«nfiin┼úat─â ├«n 2008 de Milda Mitkute ┼či Justas Janauskas, ini┼úial ca un site web prin intemediul c─âruia Mitkute vroia s─â scape de hainele sale ├«n plus. Vinted ┼či-a schimbat modelul de business ├«n 2016 c├ónd Thomas Plantenga a devenit CEO, iar p├ón─â acum nu a luat o decizie cu privire la o posibil─â ofert─â public─â ini┼úial─â.

Cite┼čte ┼či: Peste 50% din consumatorii din UE iau ├«n calcul impactul cump─âr─âturilor lor asupra mediului

├Än ultimii ani, Vinted a crescut ┼či opereaz─â pe 11 pie╚Ťe europene, inclusiv Fran┼úa, Germania, Lituania, Marea Britanie, Belgia ┼či Spania. Are peste 300 de angaja┼úi ┼či 25 milioane de utilizatori.

Potrivit companiei, misiunea Vinted este de a face moda second-hand prima alegere la nivel mondial. Are planuri mari de a utiliza finan╚Ťarea pentru a dubla num─ârul angaja┼úilor ├«n ambele echipe de produs ╚Öi tehnologie, s─â investeasc─â ├«n tehnologii pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi platforma pentru utilizatori, s─â consolideze serviciile de sprijinire a membrilor ╚Öi s─â continue s─â creasc─â ╚Öi s─â conecteze baza sa puternic─â pentru membrii europeni.

Comentarii

comentarii