O zonă urbană degradată din Arad va fi revitalizată cu fonduri UE: piste de biciclete, terenuri de sport, zonă împădurită de camping

in Autoritati, Impact, Politici verzi, Proiecte 26 July 2019 75 Views

Un teren degradat din Arad va fi transformat într-un punct de atracție cu numeroase facilități de petrecere a timpului liber și relaxare cu terenuri de sport, zonă împădurită de camping, spații de joacă pentru copii, luciu de apă, piste pentru biciclete şi altele.

Amenajarea se va face pe o suprafață de aproximativ 282.000 de metri pătrați şi va costa 4,8 milioane de euro din fonduri europene. În acest sens, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Arad au semnat pe 23 iulie contractul de finanțare.

Astfel, în zona Mărului vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncționale – un teren de handbal/ două de tenis de câmp, un teren de handbal/ două de baschet, un teren de baschet/ două de volei, toate cu gazon natural, precum și un teren de baschet cu suprafață sintetică și unul de tenis cu tartan.

De asemenea, proiectul prevede realizarea unor locuri de joacă pentru copii, două astfel de spații, zone împădurite pentru camping – grătar, două parcuri chinologice, piste de biciclete, un luciu de apă întins pe o suprafață de 71.600 mp, parcări, alei, drum de acces auto etc.

“Investiția are drept scop asigurarea unor condiții de viață mai bune pentru locuitorii municipiului, prin crearea noii zone de agrement și recreere, creșterea suprafețelor verzi, concomitent cu reducerea nivelului de poluare și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea aspectului estetic al orașului”, se arată într-un comunicat al ADR Vest.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Valoarea totală a investiției este de 22,82 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 17,58 milioane lei. Perioada de implementare este de 23 de luni.

Comentarii

comentarii