Studiu: Obezitatea costă economia mondială 2.000 miliarde dolari anual

in EcoLIFESTYLE 23 November 2014 748 Views

Costul global al obezității se ridică la aproximativ 2.000 de miliarde de dolari pe an sau 2,8% din PIB-ul mondial, devansând alcoolismul, consumul de droguri și accidentele rutiere, se arată într-un studiu publicat de McKinsey Global Institute, informează Agerpres.

 

 

Potrivit acestui studiu, aproximativ 2,1 miliarde de persoane, sau circa 30% din populația globului, sunt supraponderale sau obeze. În aceste condiții, obezitatea este una dintre primele trei probleme sociale ale lumii, după fumat și violența armată.

Obezitatea este o problemă economică majoră la nivel global provocată de o multitudine de factori. Numai impactul obezității asupra sistemelor de sănătate este unul cuprins între 2 și 7% din cheltuielile totale cu sănătatea în țările dezvoltate. Aceasta nu include însă și costurile cu tratarea afecțiunilor asociate cu obezitatea, care, potrivit unor estimări, majorează nota de plată la 20% din cheltuielile totale cu sănătatea. În plus, există dovezi că productivitatea angajaților este afectată de obezitate, ceea ce subminează competitivitatea companiilor“, susțin autorii studiului.

Comentarii

comentarii