Octavian Lohan: “Productie-record la energia eoliana”

in Energie 9 January 2013 437 Views

Octavian Lohan, Directorul General Adjunct al Transelectrica

Productia de energie eoliana a atins in cursul diminetii de 8 ianuarie a.c., la ora 5.09, un maximum de 1.586 de MW, cifra reprezentand un record absolut, potrivit lui Octavian Lohan, directorul general al operatorului national de transport de energie electrica, Transelectrica.

 

Este, pana in acest moment, o productie-record, inregistrata la energia eoliana si este probabil sa se inregistreze si pe medie cea mai mare productie de energie eoliana, de pana acum, din Romania. In 2012, varful a fost de 1.574 KW, inregistrat in 9 decembrie, iar depasiri de peste 1.000 de KW au fost semnalate, anul trecut, doar de cateva ori. Eolienele din Dobrogea sunt cele care au trimis, incepand de ieri, in retea cei mai multi kilowati, la acest record contribuind atat centralele nou-construite, cat si conditiile meteoÔÇŁ, a declarat, pentru Green Report, Octavian Lohan.

Eolienele au depasit reactoarele de la Cernavoda si hidrocentralele

Potrivit datelor Transelectrica, centralele eoliene au depasit in 8 ianuarie, la ora 11.18, atat energia produsa de reactoarele de la Cernavoda, cat si energia produsa de hidrocentrale, iar la ora 18.40, diferenta era 38 de MW, in favoarea eolienelor.

Din 7 ianuarie, dupa ora 13.00, 13 eoliene au functionat la peste 1.000 MW, iar in cursul diminetii de 8 ianuarie au atins o productie-record de 1.586 MW. La sfarsitul anului trecut, in Romania erau instalati aproximativ 2.000 de MW eolieni, potrivit datelor Transelectrica.

Mihaela Pavnutescu

Comentarii

comentarii