Olanda reduce limita de vitez─â la 30 km/h

in Transport 30 October 2020 221 Views

├Än Olanda, 30 km/h va fi norma pe toate str─âzile din zonele construite. Mar╚Ťi, 27 octombrie 2020, o majoritate a Camerei Reprezentan╚Ťilor a aprobat un plan de introducere a unei limite standard de 30 km/h ├«n zonele construite, ├«n loc┬á de 50 km/h. Astfel se urm─âre╚Öte reducerea accidentelor rutiere, ├«n special ├«n zonele cu ╚Öcoli.

Acesta este un semnal foarte puternic trimis din Olanda c─â siguran╚Ťa rutier─â trebuie s─â fie prioritar─â fa╚Ť─â de vitez─â ├«n zonele construite, chiar mai mult ├«n zonele cu o concentra╚Ťie dens─â de pietoni ╚Öi bicicli╚Öti. Sper─âm s─â vedem m─âsuri similare ap─ârute ├«n EuropaÔÇŁ, a declarat Morten Kabell, co-CEO Europen Cyclists’ Fderation.

Potrivit lui Ceri Woolsgrove, ECF Policy Officer, aproximatv 20% dintre pietonii sau bicicli╚Ötii lovi╚Ťi de un autoturism care se deplaseaz─â cu 50 km/h decedeaz─â. Ratat deceselor scade considerabil, de aproape ╚Öapte ori, la 3% dac─â impactul are loc la 30 km/h.

Acesta este o m─âsur─â de siguran╚Ť─â care va ajuta Olanda s─â-╚Öi protejeze bicicli╚Ötii ╚Öi pietonii. Credem c─â 30 km/h ar trebui s─â fie implicit pentru zonele urbane din toat─â Europa ╚Öi felicit─âm Olanda pentru c─â este ├«n fruntea introducerii m─âsurilor de siguran╚Ť─â rutier─â. Declara╚Ťia ONU de la Stockholm, din luna ianuarie, a cerut ╚Ť─ârilor s─â ÔÇ×impun─â o vitez─â maxim─â de deplasare pe drum de 30 km/h ├«n zonele ├«n care exist─â un mix al utilizatorilor vulnerabili ╚Öi vehiculeÔÇŁ, iar Olanda deschide acum drumulÔÇŁ, a spus Ceri Woolsgrove.

Comentarii

comentarii