Olanda va reduce limita de vitez─â pentru a reduce emisiile

in Poluare, Transport 15 November 2019 142 Views

Guvernul din Olanda intenţionează să reducă limita de viteză pe timp de zi pe autostrăzi pentru a reduce poluarea provenită de la noxele degajate în atmosferă.

Potrivit planului analizat, viteza maxim─â va fi redus─â la 100 de kilometri pe or─â ├«n timpul zilei. ┼×oferii vor putea ├«n continuare s─â ruleze pe unele drumuri, ├«ntre orele 7 p.m. ┼či 6 a.m, cu 130 kilometri pe or─â, actuala limit─â.

Guvernul olandez încearcă, de asemenea, să îi încurajeze pe fermieri să crească mai puţini porci, tot în ideea de a reduce emisiile de azot.

Criza polu─ârii este at├ót de sever─â, ├«nc├ót proiectele de infrastructur─â mari au fost suspendate. O hot─âr├óre din luna mai a unui tribunal din Olanda privind emisiile de oxizi de azot a afectat mii de proiecte pentru drumuri, locuin╚Ťe ╚Öi aeroporturi.

“Trebuie s─â lu─âm m─âsuri, pentru c─â nimeni nu vrea ca Olanda s─â fie paralizat─â, ├«n timp ce exist─â o nevoie mare pentru noi drumuri ┼či case”, a declarat premierul Mark Rutte.

Consiliul de stat a declarat c─â normele olandeze pentru acordarea autoriza┼úiilor pentru construc╚Ťiil ╚Öi agricultur─â permit ├«nc─âlcarea legisla╚Ťiei UE care protejeaz─â natura ├«mpotriva emisiilor precum amoniacul ╚Öi oxidul nitru.

Guvernul vrea s─â construiasc─â 75.000 de case anul viitor, a╚Öa c─â s─âpt─âm├óna trecut─â cabinetul a ├«ncercat s─â g─âseasc─â o solu╚Ťie pentru t─âierea poluan╚Ťilor. Printre op╚Ťiunile discutate de mini╚Ötri se num─âra interdic╚Ťia circul┼úiei vehiculelor ├«n zilele de duminic─â.

╚śoferii vor avea voie s─â revin─â la maximul actual ├«ntre orele 19:00 ╚Öi 06:00. Se estimeaz─â c─â doar 8% -10% din ma╚Öini c─âl─âtoreasc ├«n acel interval orar.

Chiar și cu limita de viteză mai mică de 100 km/h, ar putea exista în continuare probleme legate de emisii în unele zone.

├Än replic─â, at├ót fermierii, c├ót ┼či angaja┼úii din construc┼úii au organizat proteste pe str─âzile din Haga pentru a cere parlamentarilor m─âsuri care s─â ├«i protejeze de decizia tribunalului.

Agricultura este cel mai mare contributor la emisiile de azot în Olanda, iar fermierii sunt îngrijoraţi de impactul măsurilor guvernului asupra modului lor de viaţă.


Comentarii

comentarii