OLX a reglementat tranzacţiile cu animale pe platforma sa

in Companii 20 November 2019 220 Views

OLX a schimbat termenii ╚Öi condi╚Ťiile de utilizare a platformei pentru a ├«ncuraja comercializarea responsabil─â a animalelor de companie ╚Öi pentru a limita anun╚Ťurile care ├«ncalc─â legea.

De asemenea, ├«┼či propune s─â devin─â cea mai mare re╚Ťea de adop╚Ťii din Rom├ónia, ┼či va oferi pachete de anun╚Ťuri gratuite centrelor de adop╚Ťie din toat─â ╚Ťara.

Potrivit companiei, ├«nc─â din 2017, OLX a r─âspuns solicit─ârilor asocia╚Ťiilor de protec╚Ťie ╚Öi adop╚Ťie a animalelor din Rom├ónia.

Ca reac╚Ťie a demersului Transylvania Animal Care, OLX Rom├ónia a modificat ├«n urm─â cu doi ani termenii ╚Öi condi╚Ťiile de utilizare a platformei, ad─âug├ónd informa╚Ťii despre legisla╚Ťia care trebuie respectat─â atunci c├ónd se comercializeaz─â animale de companie ╚Öi a numit un responsabil distinct pentru verificarea anun╚Ťurilor de comercializare a c├óinilor deja publicate pe site.

├Än acest an, pe 15 iulie a implementat un nou sistem de ad─âugare a anun╚Ťurilor, prin reducerea de la 100 de anun╚Ťuri gratuite la unul singur pentru C├óini ╚Öi Pisici.

“Aceast─â m─âsur─â a fost menit─â s─â ├«ncurajeze comercializarea responsabil─â a animalelor de companie ╚Öi a redus la jum─âtate num─ârul anun╚Ťurilor disponibile pe platform─â”, spune compania.

├Äncep├ónd cu 1 august, legisla┼úia a fost schimbat─â, astfel c─â platforma a fost interzis anun╚Ťurile de Monta ╚Öi Reproducere animale, fiind singura platform─â din Rom├ónia care a renun╚Ťat la aceste tipuri de anun╚Ťuri. Sunt interzise prin lege monta (├«mperecherea) c├óinilor care nu au pedigri (A, B sau C) sau care nu sunt c├óini utilitari.

Pedigriul este un document eliberat de Asocia╚Ťia Chinologic─â Rom├ón─â (AChR), iar carnetul de s─ân─âtate al c├óinelui este un document medical, eliberat de un medic veterinar. Cele dou─â documente nu se pot substitui unul cu cel─âlalt.

ÔÇťV├ónzarea ╚Öi cump─ârarea de animale de companie trebuie s─â fie un act responsabil, documentat ╚Öi legal. ├Ämpreun─â cu mai multe ONG-uri ╚Öi asocia╚Ťii din domeniu, am identificat mai multe solu╚Ťii de control ╚Öi limitare a comer╚Ťului ╚Öi am ├«nceput s─â bloc─âm peste 10.000 de anun╚Ťuri care ├«nc─âlcau prevederile legale din domeniul protec╚Ťiei animalelor. Mai mult, ne-am propus s─â cre─âm pe OLX cea mai mare re╚Ťea de adop╚Ťii din Rom├ónia, iar pentru asta oferim pachete de anun╚Ťuri gratuite centrelor de adop╚Ťie din toat─â ╚Ťara, care ne contacteaz─â pe adapost@olx.ro”, spune Paul Neagoe ÔÇô Business Manager OLX Rom├ónia. 

OLX este ╚Öi platforma cu cele mai multe anun╚Ťuri de adop╚Ťie, peste 1500 de anun╚Ťuri active, lunar, pentru c├óini ╚Öi pisici. OLX Rom├ónia ├«ncurajeaz─â ╚Öi alte ONG-uri ╚Öi persoane care se ocup─â de adop╚Ťii s─â trimit─â solicit─âri pe adapost@olx.ro pentru a beneficia de pachete de promovare gratuite a anun╚Ťurilor.

Noi termeni & condi╚Ťii de utilizare a platformei OLX – Animale de companie spun c─â nu sunt admise pentru publicare anun╚Ťuri care:

ÔŚĆ       privesc darea spre mont─â a animalelor de companie;

ÔŚĆ       tranzac╚Ťioneaz─â animale de companie f─âr─â documentele prev─âzute de lege (certificate pedigri/certificat tipicitate, carnet s─ân─âtate);

ÔŚĆ       comercializeaz─â c├óini din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog ╚Öi meti╚Öii lor.

Anun╚Ťurile de comercializare a animalelor de companie trebuie s─â respecte:

  • OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a c├óinilor f─âr─â st─âp├ón;
  • Legea 60/2004 pentru Ratificarea Conven╚Ťiei Europene pentru protec╚Ťia animalelor de companie;
  • Ordonan╚Ťa de urgen╚Ť─â 55/2002 pentru regimul de de╚Ťinere a c├óinilor periculo╚Öi sau agresivi;
  • Orice restric╚Ťii impuse de Autoritatea Na╚Ťional─â Sanitar─â Veterinar─â ╚Öi pentru Siguran╚Ťa Alimentelor sau de autorit─â╚Ťile locale.

Pentru implementarea legisla╚Ťiei ├«n platform─â, moderarea anun╚Ťurilor care ├«ncalc─â termenii ╚Öi condi╚Ťiile, dar ╚Öi pentru informarea publicului ╚Öi ├«ncurajarea adop╚Ťiilor, OLX Rom├ónia beneficiaz─â de suportul TAC (Transylvania Animal Care), ASPA Bucure╚Öti, Red Panda Rom├ónia, Camera cu pisici, Asocia╚Ťia Robi, Asociatia Animed Arad, Asocia╚Ťia Dogs on Hills, Federatia Asociatiilor Feline Felis Romania, Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti, Kola Kariola ╚Öi Big Hearts Society.

Comentarii

comentarii