Omenirea mai are 100 de luni sa se salveze

in Aer 21 July 2008 48 Views

Noul grup eco Green New Deal avertizeaza ca omenirea mai are doar 100 de luni sa previna schimbarile climatice, informeaza BBC News. Printre propunerile asociatiei se numara investitiile in energii regenerabile si crearea a mii de joburi verzi.

Grupul si-a inspirat numele din “New Deal”-ul presedintelui american Franklin D. Roosevelt, care a venit cu faimosul pachet de masuri pentru a scoate America din criza.

Reprezentantii Green New Deal sustin ca emisiile de gaze cu efect de sera tot mai mari si cresterea preturilor la alimente si energie inseamna ca omenirea se confrunta cu una dintre cele mai mari crize din 1930 pana in prezent.

Pe langa investitiile in energii regenerabile si crearea de locuri de munca verzi, grupul mai recomanda formarea unei noi aliante intre ecologisti, industrie, agricultura si uniuni.

Reprezentantii Green New Deal spun ca masurile trebuie luate in urmatoarele 100 de luni, pentru ca altfel riscul devine inacceptabil de mare.

Din Green New Deal fac parte experti in finante, energie si mediu, precum Andrew Simms, director de strategii in cadrul New Economics Foundation, Tony Juniper, fostul director al Friends of the Earth, Charles Secrett, consilier pe dezvoltare durabila, Caroline Lucas, membru in Parlamentul britanic din partea Partidului Verzilor, si Larry Elliott, editor pe economic la The Guardian.

Foto: BBC

Comentarii

comentarii