Omul care “aude” culorile

in Business 19 August 2015 223 Views

Produs ca parte a seriei ÔÇŁThe ConnectedÔÇŁ, ÔÇŁHearing ColorsÔÇŁ e un scurt-metraj care exploreaz─â via╚Ťa lui Neil Harbisson, un b─ârbat care s-a n─âscut cu o acromatopsie din cauza c─âreia un om din 30.000 r─âm├ón complet daltoni╚Öti. Printr-un obiect ca o anten─â, implantat ├«n ceaf─â, Harbisson reu╚Öe╚Öte s─â dob├óndeasc─â o ├«n╚Ťelegere a culorilor care ├«l ├«nconjoar─â. Cum? Prin ascultarea unor sunete distincte.

Harbisson ├«mbr─â╚Ťi╚Öeaz─â complet tehnologia neobi╚Önuit─â ╚Öi se refer─â la el ├«nsu╚Öi, ├«n mod deschis, ca la un cyborg. ÔÇŁNu simt c─â folosesc tehnologia. Nu simt c─â port tehnologia. Simt c─â eu sunt tehnologiaÔÇŁ, explic─â Harbisson. Nu simt nicio diferen╚Ť─â ├«ntre software ╚Öi creierul meu.

Filmul de cinci minute, tras ├«n alb ╚Öi negru, ofer─â publicului o senza╚Ťie similar─â cu cea a lui Harbisson, creat─â ├«n mod artificial. Privind filmul, intri ├«n lumea lui Harbisson ╚Öi vezi cum vede el oamenii, ora╚Öele ╚Öi via╚Ťa de zi cu zi.

ÔÇŁHearing ColorsÔÇŁ a fost creat de regizorul Greg Brunkalla. Po╚Ťi s─â vezi mai multe din filmele sale pe pagina lui de Vimeo.

Surs─â: This is Colossal

Comentarii

comentarii