Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ONG-urile, apel către noul ministru al Mediului

Organizatorii marșului pentru păduri, Greenpeace, Agent Green și Declic au trimis noului ministru al Mediului, Costel Alexe, o scrisoare deschisă care conține  lista de revendicări ale protestatarilor. Ecologiștii și-au dorit ca noul ministru să aibă pe birou revendicările lor, din primul moment în care își va lua în primire funcția.

Activiștii de mediu consideră că există o serie de măsuri care pot fi luate încă din prima lună de activitate: asigurarea bugetului pentru achiziționarea de imagini satelitare de înaltă rezoluție ale pădurilor și asumarea datelor din Inventarul Forestier Național – ciclul 2, ca bază pentru elaborarea de politici publice pentru combaterea fenomenului de tăieri ilegale.

O altă cerință  a organizatorilor marșului este înființarea unui grup de lucru interdisciplinar, la care să participe și ONG-uri de mediu, pentru elaborarea unui SUMAL 2.0 funcțional și eficient. 

„Costel Alexe spune, într-un scurt film făcut public de echipa sa, că la Ministerul Mediului a ajuns un ecologist. Ne bucurăm să auzim asta. Vrem să-i oferim tot sprijinul pentru a dovedi, în mandatul său, că într-adevăr este un ecologist. Pentru a ne arăta asta trebuie ca, în cel mai scurt timp, să marcheze ca îndeplinite o serie din revendicările miilor de oameni care au ieșit duminică la Marșul pentru Păduri. I-am comunicat ce considerăm că este prioritar pentru păduri. Acum așteptăm acțiunile ministrului”, declară organizatorii marșului.

Cele trei organizații de mediu mai cer registru electronic în depozitele de lemn, GPS obligatoriu pe toate mijloacele de transport al lemnului, camere de supraveghere în puncte cheie din rețeaua rutieră, la gatere și la depozite de lemn! 

De asemenea, așteaptă de la noul ministru  măsuri care să asigure protecția reală a pădurilor seculare și a biodiversității pe care acestea o găzduiesc, cu prioritate pentru ultimele 526.000 de hectare de păduri primare și seculare, identificate conform studiului recent PRIMOFARO. 

Nu în ultimul rând, ecologiștii așteaptă relansarea, într-o versiune îmbunătățită, a aplicației pentru cetățeni Inspectorului Pădurii, amputată, în ultimii ani, de funcții importante.  

spot_img

Ultimele știri